Praliner

Praliner

Hej vänner,

i väntan på bilderna från Rio känner jag att jag visst kan skriva om annat under tiden så att folk åtminstone får veta att min blogg lever (!)... Det är helt lungt, Helena, jag är också minst sagt en upptagen människa.

Jag har följt debatten på JKs blogg och jag är i linje med Jenny S åsikter. Jag tycker att man ska ta det med en nypa salt, precis som man ska göra med andra skämt om t.ex. homosexuella. Det handlar mycket om att hitta en bra balansgång och veta var man står.

Idag är det fredag. Vet ni vad som finns i mina tankar... Choklad!

När man pratar om fin choklad så tänker många på mörk choklad, och det är rätt: Fin choklad är mörk choklad. Däremot väljer många "chokladexperter" choklad med så hög andel kakaomassa som möjligt men jag föredrar faktiskt 75% istället för över 80. Det ska liksom smälta i munnen och ge en förförisk eftersmak... Att man sedan skulle kunna bli smal om man äter ren choklad låter ju finfint, men hos mig fungerar det tyvärr inte.

Det är dock uppiggande för mig att äta choklad och verkligen NJUTA, det innehåller antioxidanter, kalcium, protein och sådana bra saker men vad är det som SMAKAR just choklad? Man behöver inte veta allting. Det är bara att njuta och det tänker jag göra i helgen.

Trevlig helg och jag saknar många av er!

Alexandra

 


 

 Nu är jag tillbaka....

48225-5

Det var ett bra tag sedan jag skrev något här. Jag har varit i en av världens vackraste städer, Rio de Janeiro i en vecka. Jag ska rapportera resan när jag fått bilderna från Helena. Det är ju betydligt roligare att berätta med några bilder, för varje bild säger ju tusen ord....

Jag har olika erfarenheter från olika flygbolag. Precis som i allt annat finns det ju bra och mindre bra. Quantas tillhör till favoriterna. Alltid trevligt och för att inte tala om den gooooda servicen man alltid får hos dem. Synd bara Australien ligger alltför långt bort. Varig heter det brasiliska flygbolaget vi flög med. OK- vi har ju inte fått välja bolag men bolaget är under all kritik. Stressade flygvärdinnor som nästan ryckte i oss och såg tveksamma ut när vi försökte förklara att vi inte hörde. Ska ni ha något va? Att de var lite stora om höften gjorde inte saken bättre. Varje gång de passerade gången så fick armen vår stryk. Tror till och med det slutade med ett snyggt blåmärke. Ni kan tänka er hur många gånger de var "tvungna" att passera oss? Helena är hejare på att kasta förargade blickar. Om hennes blick kunde bränna skulle det verkligen hetta till ordentligt.
Att vi sedan kom hem ett helt dygn försenade kunde Varig inte rädda skinnet. Tyvärr. Jag har många flyghistorier, t.ex. med flygbolaget Sabena som inte längre finns (jag vet varför!) men det tar jag en annan gång. 

Jag är lite krasslig. Jag vill nästan påstå att jag blev förkyld på grund av Varig, men om sanningen ska fram så lyckades jag bli dålig i en av världens vackraste städer. Hostan gjorde sedan förkylningen sällskap och de verkar inte vilja ge med sig än. Ok det är inte så illa att jag måste sjukskriva mig, men jag kan lova er att det är betydligt lättare, roligare och bättre att leva utan sådana baciller.  

Kram från sjuklingen