Oscar - En livsnjutare!

Hej!

Veckan har gått fort. Som vanligt. Med roliga händelser. Veckan inleddes med ett besök i Rikets Stad för Alexandra och Oscar. Mormor fick lite tid med Oscar och lära känna honom ännu bättre. Sedan blev det besök hos vänner innan vi begav oss tillbaka till pappa Marcus. Borta bra men hemma bäst, det känns faktiskt tydligare när man har barn.

48225-100

Åh vad jag älskar att bada!


48225-99

Brottning med Barbapapa

Pappa fyllde år den 26 april och samma dag blev Oscar 6 månader. Givetvis var det extra god mat som gällde då. Oscar fick lax med grönsaker och tycks tycka om laxen. En bra start på en framtid som fiskare om det blir som pappa vill. Vi avslutade dagen med en fantastisk middag på East West, en sushirestaurang i Örebro som vann sushi-SM 2006! Det till och med kändes i smaken. Fast det går inte att slå sushin som finns overthere.

48225-101

Laxen på nosen

48225-104

Pappa 28 år ung med havets läckerheter

48225-106

Två nöjda middagsgäster

Kram Miss Sushi

Me in black and white

Hej!

Nu är jag frisk. Igår stack sköterskan i mig två sprutor. Det var verkligen inte schyst, men sedan kändes det OK. Jag fick ingen feber, kanske berodde det på att jag redan haft det i helgen, inte vet jag. Eller så var det mamma som fick min feber. Hon fick det igår och frös hela tiden trots värmen. Idag har jag lovat pappa att vara snäll för mamma är fortfarande hängig med 39 grader feber. Jag vet ju hur det är.....

Nu i eftermiddag verkar mamma lite piggare och orkar leka med mig och ta några bilder.

48225-96

Oscar 17 april 2007

48225-97

Mina fingrar är goda!

48225-98

Mitt allra första försök till att krypa gjordes idag men det blev bara platt fall

Nu ska jag fortsätta att vara snäll. Pappa kommer hem snart så hoppas jag han vill leka med mig. Han ska sen på fotbollsmatch Ösk-Elfsborg och som vanligt är jag för liten för att få följa med. Suck!

Kram lillkillen

En febrig Oscar

Nu skulle vi ha varit i huvudstaden och umgåtts med vänner. Träffat en ny världsmedborgare och välkomnat henne. Njutit av solen och druckit kaffe med en god kaffeälskare till vän. Sushi till middag. Men vi är kvar i Örebro. Igår skulle Oscar få vaccin (det blev inställt förra gången pga att sköterskan på BVC var sjuk) men han var varm i hela kroppen. Feber.

Ingen vaccin eftersom det skulle bli dålig effekt med feber i kroppen. Fick ny tid på måndag. Man vägde och mätte Oscar: 8,9 kg lätt (!) och 68 cm lång. En stor godbit vi har härhemma. Oscar ville bara bli buren idag och jag trodde han skulle bli fastklistrad vid min tutte, men den lockade inte. Febern kom olägligt och väldigt överraskande men sånt kan man ju inte beställa. Nåväl, jag har en sjuk pojke som jag tar hand om och gör allt för att han ska bli frisk. Tur mina vänner och Stockholm finns kvar. Man får verkligen en annan dimension av livet som förälder. Alltså på ett positivt och tryggt sätt.

48225-95

Familjebandet knyts för alltid

Alice Tegnérs barnvisor har sjungits här i vårt hem ikväll och Oscar verkar gilla dem. Jag känner att jag har varit dålig på att tänka på ljudstimulans till Oscar, visst pratar pappa mycket med honom, men det blir ju många timmar i tystnad med mig så i fortsättningen ska jag tänka lite extra på detta. Vi träffade familjen Henning förra vecken och de hade Mora träsk på DVD och CD, och Oscar pep av förtjustning när han såg det lilla av den och då slog det mig att jag varit dålig på att tänka på sånt. Hans ögon bokstavligen lyste och nästan "sjöng" med de två männen på tvskärmen. På vår önskelista är nu kompletterad med Mora träsk på CD/DVD.

Marcus är på Öland och det är så tomt här, men vi ser verkligen fram emot hans hemkomst på söndag. Det är också underbart att längta, för då inser man gång på gång hur viktig man är för en. En mysig känsla med andra ord.

Ha en skööön helg!

Kram barnsköterskan

Nu kan jag sitta själv...

Oscar envisas varje dag med att vilja sitta själv. Visst, han klarar mer och mer för varje dag som går, men jag litar inte riktigt på att han orkar sitta en längre tid ensam. Men det är skillnad mot för bara en vecka sedan, så visst utvecklas en baby ofantligt mycket. Tänk er vad som händer det första året under ens liv.

48225-91

Se själv! Jag kan sitta SJÄLV!

48225-92

Suck.. Jag behöver faktiskt inte massor med kuddar runtom mig....

48225-93

Ja, vad är problemet?

Det är hur roligt som helst att se lillpojken. Han gillar att vara i upprätt ställning och det kan man faktiskt förstå då det inte kan vara kul att vara liggande på golvet hela dagarna. Han har fått låna en gåstol från en kompis och står så gärna på den. Att gå, det gör han inte riktigt än, han bara står och bankar på det tillhörande lilla bordet. Det är omdiskuterat om det är bra att ge ett barn gåstol, det sägs hindra utvecklingen att gå, men jag tycker det överväger att kunna vara i upprätt ställning på ett bekvämt sätt en längre tid. Vad tycker ni?

48225-94

Pappa upp i dagen


Den sista bilden på Oscar tycker jag liknar pappa otroligt mycket när Marcus själv var bebis att det nästan är otäckt men spännande!

I helgen tillbringar vi i Rikets stad. Vi ska träffa en ny världsmedborgare och det ska bli olliiiddligt kul!

Stora kramar Stockholmtjejen

Min egen vägg

Hej!

Nu har jag fått nya tavlor som min mamma har gjort. Visst blev det roligt med Tiny Pojkbus tygbitar på canvastavlor. En inspiration mamma fått från en vän så för en billig penning införskaffade hon tygbitarna på tradera.com, sedan inhandlades canvastavlor på Gekås och med hjälp av en häftpistol fästes tennsoldaten, piraten och cowboyen på dessa.

48225-88

Här är jag med mina nya tavlor!

Det har varit fina dagar i Halland. Jag tror att jag gillar västkusten mycket bra. Pappa har fått fiska en morgon tillsammans med Andreas och jag fick inte följa med. Jag tror det är för att jag fortfarande är för liten. Men jag fick leka med Klara och mina kusiner istället.

Vi är hemma i påsk och ikväll firar jag min första påsk hos Lovisa, Marcus och Hugo. Vi får se om jag får någon påskägg. Eller så är jag väl för liten för den också. Suck. Jag har börjat kunna sitta själv en liten stund, så jag är väl inte jätteliten längre?

48225-89


Glad påsk på er alla!

Kram Oscar