Me&I


Igår var vi hos Marina på ett
ME & I-party och man visade trevliga barnkläder och det fanns en del till vuxna. Den här söta bodyn köpte vi till vår Oscar lagom till sommaren. Den blir trevlig att använda på stranden, kanske även som pyjamas och man kan säkert ha t.ex. jeans ovanpå. Deras design är stilren med spännande färgkombinationer och med mycket 70-talsinspirerat vad gäller färgval och mönster. Det är bara synd att dessa kläder är ganska dyra, annars hade jag gärna handlat lite mer, men man kan ju vänta till nästa säsong och se vad de erbjuder och handla lite varje gång istället (eller vad säger du Marcus??).Me&I


Den är nog sötast som den är, men jag tror den blir också fin till jeans eller shorts. Åh, jag längtar till stranden i Falkenberg och framförallt få se vad Oscar kommer att tycka om västkusten.

Jag har försökt länka "ME&I" direkt till deras hemsida som är www.meandi.se, utan att lyckas... Kanske JK vill hjälpa mig... HOW?!

Kram Kaninkvinnan

Nu är foten intressant....

Det har varit några få jobbiga dagar. Oscar är irriterad, men jag vet inte exakt varför. Han har varit ovanligt gnällig några timmar varje dag de senaste dagarna. Troligen är det tänder som är på G. Det syns två små vita prickar, men än är det inte vasst. Besöket på BVC igår var kul och precis som vi trodde hade Oscar vuxit till sig ordentligt. Fast det är mest på bredden. Han väger nu 7,6 kg och är "bara" 63 cm lång.

När han inte är alltför irriterad så åker han på upptäcktsfärder med sin egen kropp. Han tog greppet på sin snopp flera gånger när jag bytte blöja på honom och han försökte föra den till munnen, ja ni vet, allting ska till munnen nuförtiden, och han kämpade och kämpade, men förstod till sist att den lilla saken ska helt enkelt vara kvar därnere. Istället hittade han fötterna och då gick det ju mycket bättre att leka med dem med munnen. Ni förstår, jag skrattar mycket och ofta med den pojken. Fast när han gråter eller är gnällig, så känner jag mig helt hjälplös.

Nu är foten intressant....

Min fot är god!

48225-67

Det är verkligen inte kul!!


En ganska vanlig uppsyn nuförtiden tyvärr men hoooppppas det går över snabbt... Stackars pojke....

Kram fotkvinnan

Munnen är intressant

Oscar för allting till munnen. Mina fingrar, hans, pappas, handduk, snuttefilt, mjukisdjur, ja allt. Nyss såg jag att han fick tag i en dammråtta. Jag måste verkligen vara mer uppmärksam, och det är också ett tecken att det är städdags. Fram med såpa, ajax och trasa om några minuter. Vi ska förresten ha långväga gäster här ikväll så motivationen är på topp.

48225-65

En rolig sak- Oscar har äntligen förstått vitsen med spegeln. Han förstår att det är honom själv han tittar på. Förut tyckte jag att han bara reagerade när han tittade på mig, men nu skrattar han när han ser på honom själv och kladdar på spegeln med sina händer.  Ja just det, fram med fönsterputs också.

Kram städkvinnan

Stans bästa semla II

Där ser man! Det var inte svammel från min sida. Idag kan man läsa i aftonbladet att man hittar den godaste semlan på Fröken Brogrens konditori.

Här kommer ett citat från aftonbladet.se

Efter en hård match med många läsarmejl är en vinnare korad i semmeltävlingen i Örebro – Fröken Brogrens konditori.
  – Jag är inte jätteförvånad, säger Caroline Gärskog, delägare i koditoriet.
    Många läsare har skickat mejl till aftonbladet.se och tipsat om sitt favoritställe för semmelfrossa.
  I ett av mejlen beskrivs vinnaren som den "....absolut bästa semlan och det trevligaste bemötandet.”
  – Det var roligt, säger Caroline Gärskog.
  Men hon säger att hon inte är jätteförvånad.
  – Vi får höra varje dag att vi har så goda semlor.
 
   Hemligt recept

  Hon tror att duktig bagare och bra produkter är de främsta förklaringarna till framgången. Men hur semlorna bakas vill hon inte avslöja.
  – Bagaren har ett hemligt recept. Det är nog det som gör att de är så goda.
  På tisdagen är den stora dagen. Och på Fröken Brogrens har man tagit in extra personal och beställt extra ingredienser.
  – Vi har precis varit och hämtat 140 liter grädde som vi kommer göra av med under tisdagen.
  Mellan 2500 och 3000 semlor räknar Caroline Gärskog med att sälja på fettisdagen.
  – Det kommer att vara ett hårt tryck, säger hon.


                                                                                                                                                 Maria Soläng

Givetvis har jag ätit en semla idag hos en god vän, och givetvis var det inköpt hos Fröken B. Idag har jag tränat på Friskis och Svettis, ett pass som heter skivstång och jag tog de lättaste vikterna och ändå kändes det ordentligt. Oj. En kvinna framför mig hade 15 kg på vardera sida (själv hade jag futtiga 2,5). Det var också första gången jag tränade själv utan Oscar, och det var himla skönt. Jag var inte ens orolig, för Marcus är ju en hejare på att ta hand om Oscar. Det blir nog fortsättning varje tisdag och vips så kan jag ta 15 kg.. Visst...

Kram fettiskvinnan

 

Napp eller inte napp, det är frågan....

Gott folk,

Napp, behövs den? När vi kom hem med Oscar från BB konstaterade vi att Oscar har enormt sugbehov och Marcus ville absolut att Oscar skulle använda napp. Jag var först väldigt emot då jag ansåg att
man inte behövde vänja barn vid något de egentligen aldrig bett om liksom. Jag tror att Marcus främst tänkte på något slags ljuddämpare och törst för barnet. Vi fick diskutera fram till ett gemensamt beslut och det var att låta Oscar prova och se hur det fungerar, sedan skulle vi bara använda den vid behov. Sagt och gjort, Marcus körde till babyproffsen på jakt efter den rätta nappen flera gånger, för Oscar var tydligen väldigt kräsen. Silikon, latex, böjd napp, olika märken, ja precis alla som fanns att tillgå.


48225-62
Dussintals nappar.....

Nu tycks Oscar ha bestämt sig för ett liv utan nappar. Vi har provat ibland utan att tvinga, och det slutade alltid med att Oscar spottade ur på direkten. OK.. Jag tror också att Marcus har gett upp. Flera mammor har sagt att det är så skönt med nappar på deras bebisar, eftersom de ofta somnar ganska snabbt och att det fungerar toppen. Vi får istället bära Oscar till sömns, vid amning eller så har han snuttefilten Kanin.

48225-64
Oscar beundrar fiskar redan nu...

Oscar har en mobil ovanför sängen som han fått från mormor. Fiskar, vad annars, till Marcus stooora förtjustning. Marcus hoppas att Oscar drömmer om fiskar redan nu och har öga för fiske. Det ska bli oerhört spännande att se vad det blir av den här lillkillen.

Snart väntar babysim och jag har lovat Marcus att inte berätta mer om babysimmet, för han vill få berätta själv på hans blogg, men det finns mycket annat jag kan skriva om. Oscar har verkligen blivit jättetung. Jag märkte det särskilt i fredags när jag skulle tvätta kläder. Det brukar inte vara något problem att bära Oscar, med armen eller bärselen, men jag fick mjölksyra i båda armarna och det kändes ordentligt. Undrar vad han väger nu. BVC den 26 februari. Jag hoppas jag får snygga armar på köpet?

Kram Muskelkvinnan

Fredag!

Ja, så nu är det fredag igen. Veckan har gått FORT igen. Anja gjorde visst "sälen" i måndags, men för tidigt. Kanske gör hon det ikväll? Marcus är skeptisk men jag och Oscar tror fortfarande på Anja. Det var hur som helst riktigt skoj att Silver-Maria fick medalj.

På Alla Hjärtans Dag fick Oscar många pussattacker, fast det får han varje dag, särskilt från pappa. Ett angemänt kort från en mysig vän, vita tulpaner från Marcus (igen!) fast vi har bestämt att vi ska spendera ett restaurangsbesök inom snar framtid. Men han vet att jag tycker om vita tulpaner. De är så vackra. Jag älskar vita detaljer i hemmet. En annan vän har istället för kort och presenter blivit WWF-vän. Jag gillar hennes idé skarpt och tycker det var ett gott initiativ.

48225-61Nu vaknar Oscar. Snart kommer Marcus hem och då börjar vår helg. Vi ska ladda inför Anjas superåk.

48225-60

Oscar hejar!!


Trevlig helg!

Kram miss Head

Oscars första dyk

I söndags dök Oscar för första gången. Först fick vi instruktioner och sedan skulle Marcus blåsa på Oscar ganska hårt.

48225-57
Marcus förbereder för blåsning
48225-54
Upp och sen ner...
48225-55
Oscar dyker.....
48225-56
Oscar lite chockad...
48225-59
Oscar nöjd i sina nyinköpta badbyxor

Idag ska vi heja på Anja. Vi är djupt imponerade över hennes tre guld. Gör hon sälen idag också månntro? Annars tar vi det lugnt och lagar lunch nu. Blir renskav med messmör och passar gästen alldeles utmärkt som ska komma om en stund.

Kram viltkvinnan

Stans bästa semla....

.....finns på
48225-52

som ligger på Karlslundsgatan. Det är familjens absoluta favoritfik. Oscar har redan besökt där flera gånger. Minst en gång i veckan. De har urrrgoda semlor, definitivt stans bästa. Ok, vi erkänner att vi ej testat andra ställen som också serverar semlor i år, men när man smakar på Fröken BroGrens så är det avgjort. Direkt.
Jag beställer nästan alltid fralla med leverpastej och avslutar med en semla. Att stället ägs av två trevliga tjejer är förstås ett stort +. Vi är nog lite stammisar där och kommer att vara det så länge det finns kvar.

48225-53

                                                                       Så här ska det se ut när jag fikar.

Fröken BroGrens har öppet bara på vardagar och det är nog kanske lite tur. Fast jag är en sann livsnjutare, och skulle aldrig kunna tänka mig banta för det finns så mycket gott i livet att ta vara på. Men det är klart att man vill trivas med sin egen kropp och det har varit lite jobbigt i samband med graviditeten att inte kunna komma i sina favoritjeans så fort. Men min filosofi är att det tog 9 månader att gå upp så tar det minst 9 månader till att gå ner. Amningen gör ju sitt och nu har jag bara 6 kg kvar till den vikten jag hade före graviditeten och det har "bara" gått 3 månader. Hejja Heejja!


Trevlig helg och kram

Miss SemlaOscars nya favoritleksak

Oscars nya favoritleksak

Oscar har fått låna en hoppgunga av mammas arbetskamrat och hoppar en stund varje dag och för var dag som går blir hoppen högre,längre och starkare. Det går inte miste om att han tycker det är roligt. Varje gång jag ställer upp hoppgungan så sprattlar han till med benen och blir otålig. Idag kom pappa hem och åt lunch hemma och Oscar blev förstås gladare. Det märks verkligen att han vet vilka som är föräldrar till honom. Jag borde vara van vid att ett barn utvecklas så snabbt nu när jag har ett eget hemma, men jag blir ändå förvånad över hur snabbt det går. Kom ihåg: NJUT NJUT NJUT och NJUT........

Ja, ja jag njuuuuuuuter.....av den härliga bebisdoften, lena huden och det underbara ansiktet. Vad blir det av vår Oscar? Kanske en höjdhoppare? Eller längdhoppare? Eller Barcelonas nya fotbollstjärna?

Kram hoppkvinnan

Vinst

Hej!

Åhh! Anja gjorde det! Oscar och jag hejade fram Anja till ett fint guld i super G. Jag har alltid beundrat de svenska slalomtjejerna, först var det Pillan och nu Anja. Finns det någon sport jag skulle vilja vara otroligt bra på och tävla så är det i slalom. Lite sent för min del nu tyvärr, men jag tränar gärna med familjen istället.

Vet ni vad som händer den 3-4 mars i Örebro? Det är nämligen bröllop och festmässa på slottet. Gissa vem som vill gå dit? NA utlyste en tävling igår om biljetter dit och jag har deltagit. Har lite känn på att jag kommer att vinna. Vet inte varför, men annars så kostar det 150 kr i inträde. Gärna för mig.
Nej, Marcus har inte sagt ja än, och han är lite långsam. Trots att Oscar gärna vill att vi ska gifta oss. Tills vidare kan jag åtminstone drömma och det tänker jag göra. Ordentligt.

Bruden

Oscar februari 2007

Oscar februari 2007

Vilken gåva!

Mamma

Snörapport 5 februari 2007

Vår värld mår inte bra. Som bekant säger en bild mer än tusen ord. Jag visar därför två bilder.

   48225-46
1 februari 2007 - två minisnögubbar gjord av någon trevlig människa i Örebro

    48225-47
   5 februari 2007 - Borta.

Jag och Oscar har letat efter dem, men de är spårlöst försvunna. Världen mår inte bra. Vad göra?

Kram globalkvinnan

Tulpaner

Tulpaner


Igår kom Marcus hem med tulpaner. Han säger att de röda är från Oscar och de vita från Marcus. Hur Oscar  har kunnat köpa utan egna pengar har jag låtit vara obesvarat men visst är dom jättefina! Jag ska njuta av dom så länge det går och tänka vilka fina killar jag har i mitt liv. Jag är verkligen en lycklig kvinna.

Veckan har gått jätte, jätte, jättefort. Jag har hunnit med mamma gympa, en semla, pratstunder med vänner, köpt solpuder (ett försök att inte se alltför bleeeeek ut), vaccinationer för Oscar, busat med Oscar, skrivit dopinbjudningskort och skött hushållet.

Det känns nästan otäckt att det redan är fredag. Marcus jobbar nu ikväll, eller rättare sagt natt, och jag försöker tänka att jag ska njjuta, njjjutta av vår son för vips så blir Oscar STOR! Jag tycker han har vuxit enormt på bara tre månader. Fördubblat sin födelsevikt och blivit rund men söt (ja, ja, opartisk igen...)

Vet ni, Oscar SKRATTADE för första gången idag. Marcus och jag fick oss en härlig skrattstund vid skötbordet. Marcus säger att Oscar har ett härligt skratt. Den 2 februari 2007 är verkligen en dag att minnas!

Snörapport: mycket dyster. Plusgrader i flera dagar. Vi har problem. Om 100 år vet folk inte vad snö är för något. Vad kan jag som enskild person göra?

Kram Tulpankvinnan