Söndagsplask

                                    48225-42
                                       Oscar såg lite fundersam när pappa drog ner honom i bassängen
                                       men efter en stund verkade han tycka om att vara i vattnet. Inte helt
                                       oväntat då han uppskattar bad på kvällarna. Men det var ju i ett
                                       mycket större kar och i sällskap av andra söta bebisar.


                                     48225-43
                                     -Titta, jag flyger!!!!

                                     48225-44
                                     Den lilla familjen med en nöjd Oscar. Mer babysim har vi lovat honom.


Idag ska Oscar träffa Hannes. Vi undrar när de blir medvetna om varandra? Hur kommer de att reagera då? Hur som helst ska det bli trevligt med lite umgänge och kaffe för mammorna.

Vad underbart att vara mammaledig. Vilken lyx!

Miss Poseidon

Babysim och pneumokocksvaccin

                                   Babysim och pneumokocksvaccin
                            Oscar i sin favoritbadrock från tanten Helena som ska medtagas till babysim idag!


Idag ska vi följa med Oscar på babysim. Det ska bli otroligt roligt att se om Oscar tycker det är roligt att sprattla i vattnet. Han njuter av att bada varje kväll, så vi tror att han kommer att uppskatta babysim. Åtta söndageftermiddagar kommer vi att tillbringa i badbassängen.

Det blev ingen vaccination för Oscar i fredags. Anledningen till detta var för att vi begärt information om vaccination mot pneumokocksinfektioner. Det inkulderar inte i basprogrammet i Sverige trots vi pratar om farliga bakterier som kan orsaka bl.a hjärnhinneinflammation eller blodförhiftning med stor risk för svåra bestående komplikationer och död. Detta vaccin skyddar mot cirka 75% av pneumokockinfektioner hos små barn, men kostar 1500 kr extra. För oss är det inga problem att erlägga pengar på extra skydd, men det går inte att låta bli att tänka på att det säkert finns många föräldrar som tvingas tacka nej till detta extra skyddet på grund av ekonomi och sedan behöva bära på extra oroade känslor om det ska hända deras barn. Fy skam säger jag bara. Lever vi i solidaritet? Oscar ska få samtliga vaccinationer på torsdag. Två sprutor bara men jag och Marcus tycker det är obehagligt, men hoppas Oscar ska ta det bra.


Men först ska vi ha roligt i bassängen!

Badkvinnan

Klänning och stövlar II

48225-40

Klänningen kom igår. Men jag är besviken. Väldigt tunt tyg att jag ej tror jag behåller den. Men däremot stövlarna. Så underbart att äga såna klassiska och snygga stövlar. Rekommenderar varmt till kvinnor som har musklösa ben att kolla på Novitas extra breda stövlar.

Nu ska jag äta och koppla av med Oscar. Ev. bada med honom. Imorgon väntar tremånaders kontroll och vaccin (!).

Miss Novita

Apa Oscar

Oscar Apa

Oscar fick söta kläder igår från en nyfunnen vän med en härlig apa på. Jag hade en gammal mjukis som jag fick av min pappa när jag var barn och det är förstås lite speciellt att ha den kvar och att den är från honom. Jag önskar att han fick se barnbarnet Oscar men så är livet ibland. Jag tror det är därför som jag upplever så speciellt att se Marcus med Oscar. De har en sån fin relation till varandra. Det blir så att man älskar Marcus mer genom Oscar.

Apa Oscar

Denna vecka har hänt mycket i utvecklingen för Oscar. Han greppar saker med handen självmant och gör ofta så där som stålmannen gör med handen. Tror absolut det är pappas fel. Han gör alltid en hälsningsgest med honom som inkulderar detta tecken. Jag brukar ha mysiga stunder med Oscar på morgnarna. Han ligger på magen en stund för att träna nacken och han tycker det är så roligt. Han står också gärna ganska länge. Muskler är det banne mig inte fel på hos barnet.

Apa brukar Marcus kalla mig för ibland, men det är av en  helt annan orsak.

Snörapport: härlig snö idag också. Blir nog SSH till helgen! Längtar!

Miss Apa

Klänning och stövlar

Det är lite farligt med internet. Bara klicka, klicka och så klicka på rutan "beställ". Oj vad har man gjort? Beställde denna söta enkla klänning som jag tycker är fint till vardags på www.asos.se. Kostar bara 185:-
-helt acceptabelt pris tycker jag (på rea alltså).

Klänning och stövlar


Och en nyhet! Jag har hittat mina svarta stövlar! Till och med mina vader får plats i dom utan att se ut alltför "stoppade" ut. Ni vet, jag har mega, mega okvinnligt stora vader, men någonstans i det avlånga landet finns faktiskt snygga stövlar till  såna som jag. Scorett har  stövlar med extra breda vader, från Novita. Visst, det kostar en hel del, men guud vad lycklig jag är. Har spanat på dom några gånger. Tror jag ska slå i saken idag.

Miss Novita

Hej BabyHej goa vänner,

idag kom vi med i dagens NA "Hej Baby". Jag tycker att både jag och Marcus såg lite trötta ut. Oscar sov precis före fotograferingen så han var inte riktigt redo han heller, men alltid söt, tycker jag. Fast hur partisk är jag egentligen?
Vet ni, snön finns kvar och det har kommit mer. Så, så underbart. Kanske någon kväll far vi till SSH (storstenshöjden) och testa lite skidåkning. Oscar får nog stanna i pulkan  med fårskinn och kolla.

Hej Baby

 Alexandra Royal och Marcus Karlsson,
Örebro, fick en pojke 26 oktober. Han heter
Oscar, vägde 3 030 g och var 50 cm lång.
BILD: A-FOTO, ÖREBRO

Kram tidningskvinnan

Snö

Snö


ÄNTLIGEN!!! En härlig uppsyn möttes vi i morse av snötäckt träd och tak, men frågan är tyvärr hur länge snön finns kvar. Vi har längtat och längtat. Oscar såg dock de första snöflingorna i Leksand, men har fortfarande inte förstått vad det är. Skidåkning är en av våra favoritsysselsättningar, så när Oscar är stor nog ska vi lära honom åka skidor. Vår förhoppning är att kunna åka på en skidsemester varje år för det är en perfekt familjeaktivitet som alla kan delta på samma villkor. Hoppas Oscar kommer att gilla det.

Till en Emmy, som frågat efter receptet på rödvinmarinad till nyårsoxfilén. Varsågod! Till andra intresserade, det är gratis att ta del av detta.

Marinad:

2 vitlöksklyftor
1 röd spansk pepparfrukt (själv tog jag hälften)
1 schalottenlök
2 msk grovhackad koriander
3 dl rödvin (matlagningsvin går också)
1 dl olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald (jag är inte noga med hur mycket salt och peppar. Ögat brukar avgöra.)

Man kan nog göra på olika sätt, men till nyårsmiddagen brynte jag först köttet med ganska mycket grillkrydda (santa maria, det är viktigt det inte är kockens) och sedan lade jag köttet i marinaden och lät det stå i några timmar. Sedan ugnstekte jag och det blev väldigt mört och gav mycket smak. Lycka till!


Nu vill Oscar leka.

Kram
Snökvinnan och kocken

En viljestark Oscar

En viljestark Oscar

                                                                                            Oscar 17 januari 2006

Idag ville inte Oscar sova trots han var jättetrött. Det är jättebra att han vet vad han vill, men ibland tror jag han mår bra av att inte vara alltför bestämd. Han har varit hostig och förkyld de senaste dagarna och vi har träffat en konstig läkare. Hon frågade vilka symptom han hade. Vi sade att han har varit förkyld en längre tid och börjat hosta. Nej sade hon, man kan inte säga att han är förkyld, för det är hon, läkaren, som ska ställa diagnos inte vi, alltså med andra ord ska vi säga att han är snuvig. Marcus försökte säga att ordet förkylning är väl ett allmänt ord som folk använder - men hon protesterade. Tyvärr finns det folk som har fel yrke.

Hur som helst så verkar Oscar må mycket bra nu därav massor med energi idag. Jag däremot är ordentligt förkyld. Ska se till att bli bra fort, för jag vill ut och promenera med Oscar och kunna andas normalt.

Kram
Miss Nezeril

Ett misstag men ändå inte....

Ett misstag men ändå inte....

                                                                                -Kalifornien sommaren 2006-

Jag och Marcus körde på kustvägen från San Francisco till Los Angeles. Jag skulle just lära mer om vår nyinköpta systemdigitalkamera och plötsligt klickade det till och det var verkligen inte tänkt att jag skulle ta en bild precis  och dessutom i rullande fart men ibland kan misstag bära till något roligt eller snyggt, som i detta fall tycker jag. Jag bar en svart/vitrandig linne, ni som känner mig vet att jag älskar allt randigt, och en bit av mig syntes i bilden.

Det är så roligt med fotografering och vi håller på att ha några få bilder välinramade i stora tavlor här i vardagsrummet istället för vanliga tavlor. Det är ju roligt med personliga tavlor. Marcus är den som är mest inne i fotograferingen och det är också han som håller i den mest, men jag är också intresserad. Inom snar framtid ska vi visa vad vi valt till vår lilla galleri härhemma. Kanske denna?

Kram
Canonkvinnan

MAC VS PC

MAC VS PC

Ett inköp av en ny bärbar dator är på G. Till Marcus stora sorg. Jag har tyckt att vi behöver en ny dator i mer än ett år. Ok, den här fungerar, men är ändå över fem år gammal. Det går nästan inte att uppdatera längre och när jag bloggar till exempel så kan jag inte ändra texten eftersom det ej finns textredigerare. Jag vill kunna publicera flera bilder på en och samma blogg men inte ens det går heller. Ni förstår, jag blir frustrerad. Det handlar förstås inte att det är en MAC vi använder utan att den är gammal. Jättegammal. Jag har alltid föredragit PC även om jag till viss del kan erkänna att MAC har bra funktioner och till utseendet ofta snyggare än PC. Hur som helst så blir det en bärbar sådan pga platsbrist. Jag vet tyvärr alltför lite om datorer för att köpa en idag. Måste undersöka och se vad för typ av en vi behöver och har nytta av så att vi satsar på en i rätt klass. Vad använder ni och rekommenderar ni någon särskild dator? Längtar!

Datakvinnan

Ljus i januarimörkret

Ljus i januarimörkret

Mmmmm.. Jag är så förtjust i Iittalas enkla men eleganta saker. Bland annat ljuslyktor. Härhemma har jag mest i klar glas, men kan tänka mig ha i olika färger samlade på t.ex. byrå eller skänk. Vet ni, jag har länge grubblat varför den röda lyktan kostar sexdubbelt så mycket som klar. Det fanns ingen logik i det eftersom storleken och designen är exakt samma. Kostar rödämnet såååååååååå väldigt mycket att det måste säljas så många gånger mer? Till slut måste jag helt enkelt fråga expediten i affären. Hon skrattade och sade att det var flera som frågat om samma sak. När man blandar det där röda färgämnet så tar man riktigt guld i blandningen. Ja ni läser rätt. Riktigt guld. Jag är nästan sugen att köpa just därför, och det vore lite klass med en röd prick i färgens ljus......

Kram Iittalakvinnan (kanske 300 kr fattigare)