Babysim och pneumokocksvaccin

                                   Babysim och pneumokocksvaccin
                            Oscar i sin favoritbadrock från tanten Helena som ska medtagas till babysim idag!


Idag ska vi följa med Oscar på babysim. Det ska bli otroligt roligt att se om Oscar tycker det är roligt att sprattla i vattnet. Han njuter av att bada varje kväll, så vi tror att han kommer att uppskatta babysim. Åtta söndageftermiddagar kommer vi att tillbringa i badbassängen.

Det blev ingen vaccination för Oscar i fredags. Anledningen till detta var för att vi begärt information om vaccination mot pneumokocksinfektioner. Det inkulderar inte i basprogrammet i Sverige trots vi pratar om farliga bakterier som kan orsaka bl.a hjärnhinneinflammation eller blodförhiftning med stor risk för svåra bestående komplikationer och död. Detta vaccin skyddar mot cirka 75% av pneumokockinfektioner hos små barn, men kostar 1500 kr extra. För oss är det inga problem att erlägga pengar på extra skydd, men det går inte att låta bli att tänka på att det säkert finns många föräldrar som tvingas tacka nej till detta extra skyddet på grund av ekonomi och sedan behöva bära på extra oroade känslor om det ska hända deras barn. Fy skam säger jag bara. Lever vi i solidaritet? Oscar ska få samtliga vaccinationer på torsdag. Två sprutor bara men jag och Marcus tycker det är obehagligt, men hoppas Oscar ska ta det bra.


Men först ska vi ha roligt i bassängen!

Badkvinnan

Kommentarer
Postat av: Cokoris

Åh en ny söt bild på den plutten... han är s¨åå SÖTSÖTSÖT!! ahh så det bidde ingen vaccin den här veckan heller :D men det har han nog inget emot ;) puss


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback