30 år i Paris

Jaha, nu var det min tur att fylla 30 år.Jag visste det. Men i och med att mycket annat har tagit upp min tid gjorde att jag inte ägnade någon särskild tanke på att jag skulle fylla år kommande lördag. Dessutom kände jag mig extra trött denna onsdag. Jag stressade mig igenom dagen och kände att tiden inte räckte till. Okej, jag måste ta med hem några arbeten och läsa på kvällen. En större redovisning på G och jag ville vara förberedd. Jag försöker undvika att arbeta på kvällarna nu när jag har Oscar, men en lärare som fixar ALLT på enbart arbetstid måste vara Stålmannen och enligt min värld så finns han inte. Marcus och Oscar kom helt oväntat till mitt jobb. Åh, jag slipper cykla hem i mörkret och kylan tänkte jag. Och alltid trevligt med lite överraskning. Då anade jag verkligen inte vad som väntade........

Vi åkte till Fröken Brogrens och fikade i väntan på min mamma som skulle anlända. Hon skulle komma några dagar före för att umgås, och jag hade anat att Marcus tänkt ta med mig ut och äta på lördagskvällen och då skulle det ju vara bra att ha barnvakten redo. Och Oscar diggar ju mormor så det var kul med lite mer tid tillsammans.

Jag deklarade för Marcus att jag måste åta mig en hel del jobb på kvällen så att han skulle förbereda sig på att han får ta hand om mormor lite, och lämna mig i fred i typ två timmar. Plötsligt sade Marcus att jag inte alls ska jobba. Vad snackar han om?! 

Snart gick det upp för mig att Marcus hade planerat något stort. Men vad? Jag samlade tankarna och andan: Marcus, det var jättesnällt av dig som ville göra något, men det är så här att det absolut inte GÅR imorgon. Inte just imorgon. Nej. Jag är väldigt ledsen men inte imorgon. Fredag helt OK. Inga problem. Men inte imorgon. Eleverna förbereder ju till max inför imorgon. Och så fortsatte jag i flera minuter. Marcus fick liksom stoppa mig och säga: Nej du ska inte jobba imorgon. Och inte på fredag heller. Allt är ordnat. Alla vet om det. Förresten så är jobb inte ALLT.  Jo... nej inte allt men...

Tankarna virvlade runt. Men hur? Vet eleverna om det? Nej inte än, men det finns beredskap redo på skolan och det är ordnat. Koppla av nu, Alexandra.
 
I just detta ögonblick tyckte jag det var jobbigt att fylla 30 år. Oscar ska alltså inte följa med. Det var därför som mormor kom just denna kväll, för vi skulle åka tidigt morgonen därpå. Men jag beslöt nu att förlita mig på att allt är ordnat. Och att det bästa jag kunde göra var att koppla av. Men först- bara några mail till mina arbetskollegor. Det kunde Marcus gå med på.

Vi fick fyra underbara dagar i Paris på tu man hand och det var en otroligt, otroligt fin födelsedagspresent. Visst saknade vi Oscar otroligt, otroligt mycket, men det funkade ju förträffligt därhemma med mormor. Långa promenader, fantastiska gastromoniska upplevelser, Raclette, Parishjulet, Eiffeltornet, Triumfbågen, Notre Dame, Louvren, solsken, franska röda viner, kaffe, träningsvärk, champagne och shopping. Mona Lisa ville också gratulera mig på min 30 årsdag, men på grund av strejken så stängde muséet tidigare och vi missade henne. Nåväl, next time, för Paris är absolut en stad att återvända till.

image178
Vi utforskar Paris

image185

                                                                                                   Vinpaus

image179
I en av skålarna på det romantiska parishjulet

image181
Franskt gott kaffe


image182
Vid det vackra Eiffeltornet


image183
En drömsituation!


 

image184
På min 30 årsdag, med champagne strax före utgång


Sist men inte minst, ett stort TACK till er alla som skickade söta SMS/MMS till mig på min födelsedag. Det gladde mig så mycket och det kan man leva med länge. TACK!

Oscar mår bra, fast det verkar som om två små röda djävulöron har vuxit ur huvudet på honom nu i dagarna. Han blir så lätt arg, och det FORT. Skriker så fort han inte får som han vill..... Var har vår snälla söta pojke tagit vägen? En mamma sade till mig att det går över.  Jo, om det bara vore enkelt. 

Mammaledig imorgon.  Fånga dagen! Men först ska jag bekanta mig  med Steig Larsson. Ruskigt bra!

Kram Miss Larsson


Vuxenpoäng bara trillar in.....

Äntligen!!!!

image177
Vårt nya hem från 15 februari 2008


Vilken lycka och vilken fin tidig födelsedagspresent!!!

Kram Miss Lillån

Kalas, kalas

Ja, nu har Oscar fyllt ett år. Ett helt år. Det har varit ett superår, även om det också inkulderade några sömnlösa nätter. Jag är väl väldigt ompitimist. Några? Nej, men det gör inte så mycket egentligen, även om jag lätt kan erkänna att jag vill sova en törnrosasömn. Gärna i natt.
Lite bilder från Oscars födelsedag:


48225-167
Hur smakar presenten?

48225-169
Oscars första tårta

48225-171
Mamma försökte hjälpa Oscar att blåsa, men grädden var intressantare

48225-172
Oscars familj sjöng för Oscar (farmor,kusinerna,faster,mormor, Inga & Tommy)

48225-170
Titta, jag har fått en ny bil av min faster Susse med familj!!

Tack alla för fina presenter och framförallt för en underbar dag i fredags! Nu är det lite lov, och jag har en tendens att bli sjuk, ni vet, sk. lov-sjukan. Många lärare blir ofta sjuka när de väl är lediga, och jag brukar tillhöra den skaran. Jag håller tummarna att jag ska klara mig i år.
Oscar tecknar konstant BADA, BADA med en sån bestämdhet och glädje att det är svårt att säga nej. Han skulle lätt kunna bada 10 gånger om dagen om han fick bestämma. Ettårskontroll idag, 11 kg, 77 cm lång och allting var bra. Skrek lite när han fick spruta, men minuten senare var det glömt. Ateljefotografering idag- kul, även om vi var rätt trötta alla 3. Lite axplock här.

48225-176
Foto: Johan Ardefors, http://www.oneday.se/

48225-174
Foto: Johan Ardefors, http://www.oneday.se/

48225-175
Foto: Johan Ardefors, http://www.oneday.se/

48225-173
Foto: Johan Ardefors, http://www.oneday.se
Kalas igen på söndag för Oscars kompisar. Det skulle ha varit svårt att ha det samtidigt på den riktiga födelsedagen, ni vet, lägenheten... Den känns väldigt,väldigt pytteliten nu. Nåväl, vi får se när lasset kan flyttas härifrån. 

Kram Miss Törnrosa