Helsingfors och intressanta smakkombinationer

Oscar fortsätter att experimentera mat. Han är väldigt nyfiken på allt. I fredags skulle han ha marmelad på sin leverpastejsmörgås. Det fick han till hans stora belåtenhet. Igår var det kaviar på leverpastejsmörgåsen som gällde och han var lika nöjd.
 
Vi for till Helsingfors och det var angemänt och trevligt. Buffén på båten motsvarade inte mina förväntningar alls, men köttmiddagen i lördags var verkligen en delikatess med mycket gott vin så det blev ändå en perfekt avslutning på resan. Helsingfors som stad tycker jag är ganska trist och har ingen charm på så sätt som Stockholm och Köpenhamn bjuder, då till exempel vissa kvarter känns som betongblockar. Det finns förstås några vackra och gamla hus där och där.  Det var hur som helst med nöje att besöka en "ny" stad även om jag varit där ett par gånger tidigare. Lite shopping, lunch och öl blev det till hela sällskapet. Vi försökte lära Oscar att spårvagnen inte är samma sak som tåg och till slut tecknade han SPÅRVAGN på sitt eget vis (nyper på kinden).

image213
Oscar sitter tålamodigt i vagnen i Helsingfors

image214
Den lilla familjen njuter av solen

image215
Oscar liknar Emil Lönneberga med den nyinköpta kepsen....

Pappa Marcus fyllde år i lördags och fick parfym, whisky (förmodligen den bästa presenten då han stolt samlar på olika whisky härhemma och vill ha ett eget skåp). En häftig väggklocka från systrarna och pengar. En jobbtröja från sonen. Marcus tycker inte om att få presenter, men säger jag det är från Oscar har han lite svårt att säga nej. Det är en jobbig egenskap hos honom. Han tycker om att ge men inte få, och jag vill ju kunna ge honom saker. Han får helt enkelt lära sig, för vi slutar inte med att köpa presenter till honom. Så det så.

Valborg imorgon! Vi ska sammanstråla med  mycket trevligt sällskap bestående av familjen Nygårds och grilla härhemma!

Kram Miss Valborg

Oscars unika frukost

Oscar härmar jättemycket nu. Han måste äta precis samma mat som vi, och häller vi i den extra starka dressingen ska han absolut ha också. Vi försöker lura honom lite genom att behålla locket på och hälla lite i tallriken. Men han genomskådar oss direkt. Pekar och tecknar "MER". I morse fick han några vindruvor, något han verkligen älskar. Jag tog några klick Kalle Kaviar på min macka. Då skulle Oscar ha kaviar också. Jag frågade om han skulle ha smörgås också. Nej svarade han. På vindruvor. Han pekade på vindruvorna, sedan på Kalle Kaviar och menade att jag skulle lägga lite kaviar på vindruvorna. Nä svarade jag. Menar du att jag ska ta Kalle Kaviar på vindruvan? JA, och så nickade han ordentligt. Han upprepade flera gånger, och till slut tänkte jag att det kanske var bäst att låta honom pröva. Sagt och gjort. Han blev så glad och nickade igen. Sedan tog han vindruvan i munnen och tecknade GOTT. Jag sneglade på honom och undrade om det verkligen var gott.

- MER, MER. Han pekade återigen på vindruvorna och Kalle Kaviar och nickade.

Vindruvor och Kalle Kaviar. En unik kombination, eller hur?

I helgen blir det Helsingfors med farfar, Brittmarie och fastrarna Jessika och Susanne med två döttrar, Sara och Annie. Hoppas på soligt väder och mycket god mat!

Trevlig helg!

Kram Miss Kaviar

Vårtecken

Hej igen,

det har gått ett tag sedan jag bloggade sist. Mycket har hänt. Fullt upp på jobbet, och här hemma utvecklas Oscar extra mycket nu språkligt sett, men tyvärr också i klättring. Han har fått ett litet, men tydligt blåmärke på pannan efter ett fall på dagis. Han busar gärna mycket, och försöker tänja på våra gränser. Ibland kan jag känna att han försöker linda mig runt sitt lillfinger genom att teckna KAKA, KAKA och pekar på skåpet där han vet kakorna finns. Ja svarade jag, rätt. Stopp, han kan ju inte käka kakor hela tiden och då säger jag nej. KAKA, KAKA. Nej.

Han har bytt säng. Vi har köpt en vanlig säng till honom förra helgen på Ikea och sängbyte var för oss ännu ett tecken på att vår pojke har blivit stor. Givetvis var det spännande för honom och vi turades om att lägga tillsammans med honom. Han ville förstås ut och leka i sitt rum, men vi fick hålla honom kvar i sängen och i början tog det nästan en timme innan vi fick honom att somna. Idag tog det femton minuter, så nog har han blivit hemmanstadd i sin nya säng nu.

Vi var på föräldramöte i onsdags. Vårt första, och inledningsvis visades det en film om våra barn på avdelningen, de hade filmat barnen i olika aktiviteter både inomhus och utomhus. Titta, det är ju Oscar där.. Och där... Det är faktiskt rätt roligt att se vad de gör på dagarna, och att de dokumenterar digitalt gör ju det möjligt för oss att få lite inblick i verksamheten. Ok, de försöker skriva och tala om vad man gjort, men det är förstås inte samma sak som att se live.Sedan var det lite diskussioner om barnuppfostran och information. Pia var hemma med Oscar och fick prinsen i säng och möttes av John Blund fortare än vi någonsin lyckades med tills idag.  

Jag drömmer fortfarande om det runda vita bordet. Och min kompromiss ser ut så här: Vitt runt bord, fyra svarta stolar och en röd lampa från IKEA. Har framlagt mitt förslag till Marcus och betonade att det verkligen är tufft, färgstarkt och inte bara vitt. Men han skakade på huvudet. Jag tror det är för att vi fick en elräkning med siffror vi trodde inte var möjligt på en sådan räkning för en månad. Host, host. Ja, det var nästan som en chock. Host. Men bergvärme är på väg, på riktigt. Snart är alla papper som behövs före borringen på plats och då hoppas jag att det är ett rätt beslut och räddningen på vår ekonomi och då kanske jag får mitt drömkök....

Vet ni vad vi gjorde ikväll? Vi grillade för första gången på vår trädgård. Vilken känsla! Och definitivt ett härligt vårtecken. Och Oscar plockade blommor till sin mamma. Gulligt, även om det var utan skaft.


image209
Oscar i vår trädgård i fredags

image210
Grillpremiär 20 april 2008!!!
 
image211
En underbar söndagsmiddag


Kram Miss Grillspett                                                                                                                                                              

Oscar mars 2008

image205
Oscar på Bus och Leklandet

image207
Oscar myser i soffan      

Kram Miss Lycklig                     

YES!

Glocalnet kom, installerades och kopplades väldigt punktligt, men huvudsaken var att det funkade. Direkt. En lärarkollega spydde nästan på Glocalnet så fort namnet nämndes och jag började undra om vi inte valt fel. Ja, det är så mycket man ska välja idag, och det är verkligen på gott och ont. Vad gäller renoveringen så har allting stannat. I flera veckor. Skönt samtidigt som vi börjar tycka det är dags att ta itu med de sista som det är planerat att göra. Jag hoppas det också inkulderar inköp av det jättefina vita runda bordet jag har sneglat på länge. Fast på vår prioriteringslista så ligger bordet ganska långt ner. Tyvärr. Marcus vill ha WII-spel. Lite märkligt, han har inte provat på det men vet ändå att han ska ha det. Och jag tror det är för att man får ett fiskspö och spel som har med fiske att göra som är boven. Men det fina vita runda bordet ska gå före. Defintivt.

Mycket jobb nu och det är ganska långt kvar till nästa lov men tiden har ju tagit på sig joggingsskor och springer jättefort. Jag har cyklat varje dag och det är så otroligt skönt i det härliga vädret. Och tack vet jag sommartiden! Jag och Marcus har börjat jogga i skogen här bredvid. Vi har ca 50 meter till motionspåret, så här kan vi inte sitta och komma på bortförklaringar varför vi inte kan träna. Dags för mig igen imorgon.

Jag skulle ladda några påskbilder från min mobil och det funkade inte med bluetooth.. Hur göra.. Då såg jag att M var inloggad. Hon är min alldeles egen dataexpert. Jag undrade om jag kunde skicka MMS till henne, och hon gör lite flux flux och skickar dessa bilder i jpeg-format tillbaka till mig. Typ. Men hon svarade att det kunde jag fixa själv. Genom att mms:a till min egen hotmailadress, dvs man skriver in adressen istället för mobilnummer. Va, kunde man göra det? Det lät alldeles för enkelt. Jag provade. Och jag blev paff. Ah... Visst lär man sig nya saker hela tiden. Även som lärare. Det har min egen fröken Karin alltid sagt. Sant.

image204
Den allra första saken Oscar gjort på dagis och gett till oss. Världens sötaste kyckling, eller hur?

48225-208
Vår egen påskkärring i fem minuter på påskaftonen 2008

Kram Miss Påsk