Julen 2008

Ja, även om juldagarna nu är förbi så har vi rätt juligt härhemma. Som lovat fick vi in en riktig julgran på fjärde advent och Oscar fick givetvis vara med och pynta den. Den känns verkligen Piff och Puffs julgran. Jag hade först tänkt köra med en färgstil, t.ex. bara vitt och silver eller rött och guld, men det var inte lätt att förklara för Oscar, som ville sätta dit alla julkulor han kunde hitta i lådan. Sagt och gjort, men det blev faktiskt väldigt fint. Traditionellt vacker.

Pepparkaksbakning och julgodis har vi hunnit med innan farfar och Brittmarie kom. Sen skulle jansson frestelsen tillagas, på omsorgsfullt sätt, det ska vara riktigt mycket grädde, lök och anjovis och sist spaden i formen. Inte snål här inte. Smakade utsökt till laxen, skinkan, korvar och köttbullar.Efter Kalle anka och hans vänner väntade vi med stor spänning på tomten. Det som var så spännande var att se hur Oscar skulle reagera. Han blev ju så betagen vid förra mötet med tomten. Tomten gick med lykta och säcken full med julklappar i skogen. Ibland försvann han bakom träden, men trädde fram igen och Oscar stirrade väldigt intresserat på tomten. Plötsligt stod han på vår tomt och vinkade långsamt. Oscar vinkade tillbaka och tittade på oss. TOMTEN KOMMER. Ja, det gör han nog. Sedan knackade han på vår altandörr. Oscar var inte sen att öppna. Sedan var han nog lite fundersam tills tomten delade ut julklappar och då ville Oscar vara med och hjälpa till. Inga problem. Tomten frågade om Oscar ville ha en kram och visst ville Oscar ha en.  Det slutade med att han satte sig på hans knä. Det var ett mycket, mycket spännande möte med tomten. Tomten tecknade slutligen att han måste gå vidare och dela ut julklappar till andra barn. Oscar följde med blicken noga när tomten gick tillbaka in i skogen och sade: TOMTEN SNÄLL. TOMTEN BOR I SKOGEN. Ja, det gör han. Nästa år kommer han tillbaka, om du är snäll vill säga.  

Det var underbart, och jag är glad att vi kunde låna en filmkamera för att fånga just detta ögonblick. Till och med Marcus njöt av tiden. Det är riktigt kul att se honom uppskatta julen så mycket, mycket mer till min stoooora glädje.Jag gjorde förresten comeback som tjejen med lugg. Trivdes ju bra med frisyren jag hade i fjol även om det krävdes en viss skötsel så känns det kul. När bilden togs var Oscar slut, men mycket nöjd med klappar och choklad.

Kram Tomtemor

God jul!

Härmed vill jag önska er alla en kärleksfull jul och jag njuter nu varenda minut med min familj, farfar med fru Brittmarie.
Nu vill Kalle Anka med vänner träffa oss, och sen kommer tomten. Jag lovar att rapportera fortsättningen på julaftonen 2008.

Med kärlek
Alexandra

Oscars första möte med jultomten

På tredje adventen fick Oscar träffa en jultomte på riktigt. Tomten frågade vad han hette, hur gammal han var och vad han önskade sig i julklapp.


Tomten ville vara säker på att han skrivit rätt namn, ålder och hans önskanOscar blev så betagen att han inte kunde svara. Med lite hjälp sade han bilar. Vi tror inte han förstår riktigt att man kan önska sig saker i jul, men gud vad kul det är nu med lillgrabben. Han vet minsann vad presenter är nu och tycker det är så roligt att få, och ge.

Vi längtar så mycket allihop!

Kram Miss Tomte


snygga skor

Hoppsan!

Trotsperioden tycks ha gått över. Oscar är världens snällaste nu i dagarna. Vi hade det mysigt på morgonen, åt frukost och han dricker gärna te, samma som mor sin. Pappa är inte så glad, han tror inte te med honung är så värst bra för små barn. Jag däremot tycker det inte skadar att smutta på lite och han verkar så stolt att få egen kopp. Tänk att få dricka te tillsammans med sonen på kvällarna. Åh vad mysigt. Jag och Marcus drack mycket förut när vi var nykära. Det har Marcus slutat med, tyvärr. Jag brukar fråga om han ville ha en kopp te i hopp på ett jakande svar och återuppleva gamla minnen, men Marcus fattar aldrig poängen. Tyvärr.

Hur som helst, efter frukosten lämnade jag Oscar på dagis, och innanför dörren till dagiset ska man helst ta på sig skoöverdragen i  blå plast för att skydda golvet. Tecknade till Oscar att mamma och pappa kommer sen för att vara med på luciafirandet i eftemiddag. Oscar svarade: SES SEN. Ja. 

Körde till jobbet och gick en bra bit då tyckte jag det var något som inte stämde. Något blått därnere. 

Hoppsan!

Överdragen var kvar på skorna. Ridå.

Kram Miss Plast  

Jag räknar...

dagar, timmar och sekunder till jul. 21 dagar, 500 timmar och 32329 sekunder. Nej jag skojar bara-  men det är väl ungefär så, jag orkar bara inte räkna exakt antal siffror, för här överflödas det inte av  överskottsenergi precis. Det jag har nu räcker precis till jobb, fixa middag och leka lejon när Oscar ber om det.

Oscar börjar bli förtjust i Findus och Peterson och jag diggar böcker om Findus och Peterson, så underbart detaljerat och färgstarkt, så nog ligger en sådan julklapp under julgranen i år till Oscar. Och en spis. Enligt utvecklingssamtalet vi var på om Oscar på dagis står han mest vid spisen och fixar fika till kamraterna. Oscar kan fortfarande inte läsa, så nu passar jag på att skriva hans julklapplista för sen blir det ju en annan femma.

Jag har redan parkerat vid soffan och känner mig helt utmattad, men ska lyfta på rumpan igen och förbereda Oscar för sängen.

Må så gott mitt folk,

Kram Lejoninnan