Julen 2008

Ja, även om juldagarna nu är förbi så har vi rätt juligt härhemma. Som lovat fick vi in en riktig julgran på fjärde advent och Oscar fick givetvis vara med och pynta den. Den känns verkligen Piff och Puffs julgran. Jag hade först tänkt köra med en färgstil, t.ex. bara vitt och silver eller rött och guld, men det var inte lätt att förklara för Oscar, som ville sätta dit alla julkulor han kunde hitta i lådan. Sagt och gjort, men det blev faktiskt väldigt fint. Traditionellt vacker.

Pepparkaksbakning och julgodis har vi hunnit med innan farfar och Brittmarie kom. Sen skulle jansson frestelsen tillagas, på omsorgsfullt sätt, det ska vara riktigt mycket grädde, lök och anjovis och sist spaden i formen. Inte snål här inte. Smakade utsökt till laxen, skinkan, korvar och köttbullar.Efter Kalle anka och hans vänner väntade vi med stor spänning på tomten. Det som var så spännande var att se hur Oscar skulle reagera. Han blev ju så betagen vid förra mötet med tomten. Tomten gick med lykta och säcken full med julklappar i skogen. Ibland försvann han bakom träden, men trädde fram igen och Oscar stirrade väldigt intresserat på tomten. Plötsligt stod han på vår tomt och vinkade långsamt. Oscar vinkade tillbaka och tittade på oss. TOMTEN KOMMER. Ja, det gör han nog. Sedan knackade han på vår altandörr. Oscar var inte sen att öppna. Sedan var han nog lite fundersam tills tomten delade ut julklappar och då ville Oscar vara med och hjälpa till. Inga problem. Tomten frågade om Oscar ville ha en kram och visst ville Oscar ha en.  Det slutade med att han satte sig på hans knä. Det var ett mycket, mycket spännande möte med tomten. Tomten tecknade slutligen att han måste gå vidare och dela ut julklappar till andra barn. Oscar följde med blicken noga när tomten gick tillbaka in i skogen och sade: TOMTEN SNÄLL. TOMTEN BOR I SKOGEN. Ja, det gör han. Nästa år kommer han tillbaka, om du är snäll vill säga.  

Det var underbart, och jag är glad att vi kunde låna en filmkamera för att fånga just detta ögonblick. Till och med Marcus njöt av tiden. Det är riktigt kul att se honom uppskatta julen så mycket, mycket mer till min stoooora glädje.Jag gjorde förresten comeback som tjejen med lugg. Trivdes ju bra med frisyren jag hade i fjol även om det krävdes en viss skötsel så känns det kul. När bilden togs var Oscar slut, men mycket nöjd med klappar och choklad.

Kram Tomtemor

Kommentarer
Postat av: Ira å Mio

Hihi syns tydligt det blivit mkt choklad för lilla killen.. vad fin granen var! Syns som ni fick en fin jul, vad sade han om klapparna då? Spisen var väl skoj! kram

Postat av: Helén

Hej med julkramar på er! Mysigt ni hade! Vi hörs! Kram

2008-12-27 @ 15:18:14
Postat av: malin

god fortsättning! frisyren passar dig jättebra måste jag få säga. kram malin

2008-12-27 @ 18:39:56
URL: http://mallie.blogg.se/
Postat av: Mia

:) vilken upplevelse det var för oscar, det syns på bilderna. håret= snyggt :) god fortsättning. kram

2008-12-29 @ 11:29:55
URL: http://rosaskimmer.blogg.se/
Postat av: Emma e

söt blogg :)

2008-12-30 @ 15:12:18
URL: http://eemmmssan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback