Drömmens dag

Hej igen,

två inlägg på en och samma dag. Det har näsan aldrig hänt, men är man sjuk så har man ju mer tid. Och jag har surfat lite och letat efter en matta till vår hall. Så sent som i söndags fick vi äntligen upp hallhyllan och det blev mycket bra. Hallen har en liten fondvägg under trappan som är i ränder som skiftar mellan vitt, mörkgrå, pärlgrå och silvergrå. Väggarna i övrigt går på en ljusgrå färg som finns i en av raderna på fondväggen. Ganska kul kombination. Kanske ger hallen inte direkt ett  värmande intryck men mer fräscht. Vi har ju tagit fram lite röda detaljer, gärna retro och därför letar jag efter en matta som passar. Inte så lätt, men här kommer några förslag. Hoppas på lite hjälp från er, och så ska förstås mannen i huset också få säga sitt. Pappelina gör så fina mattor. Ja, jag vet, inte så billiga, men hellre fåtal och välvalda detaljer än kvantitet a´la IKEA. Inte ont om Ikea, vi  har mycket därifrån men nu känns det rätt med lite egenkomponerad hall. Det är iallafall så jag tänker förhandla med mannen.


       ganska neutralt och i fint grått som matchar väggarna (finns också i rött)


Lite lekfullt rött med en retrokänsla. Kan vara helt rätt i vår hall som i övrigt kör med röda detaljer


En häftig matta, men kanske ger ett hårt intryck när man kommer in? Kan ändå passa bra med röda detaljer?                              En ganska snäll och neutral matta.


Ska spana vidare. Hittade också en termoskanna jag är mycket sugen på. Kostar bara 529 kr på nätet. Den röda färgen är helt rätt i vårt kök. Vi brukar servera kaffe i tråkiga termos, sådana som är helt ok att ta med på utflykten. Nej, jag önskar mig verkligen en snygg kanna att servera vänner som kommer på besök.


Perfekt rödfärg, inte sån där brandröd, utan lite mörkare röd utan att vara vinröd. Ja kära barn har många namn, liksom färgen....

Kram Miss Pappolina

ps. samtliga grejer har jag hittat på www.designonline.se

Mora träsk och Nicke Nyfiken

Förra torsdagen var vi på Oscars första konsert. Mora Träsk kom till Örebro och givetvis var vi på plats alla tre. Oscar diggar Mora Träsk och brukar härma den där gamla gubben när han "tecknar" medan han sjunger. Jag hörde ju inget, men det var ändå ett sant nöje att vara på konsert med Oscar och se hans ögon lysa när det gick upp för honom att det var Mora träsk in real life!Oscar börjar prata oavbrutet nu. Tecknar och talar hela tiden. Läste
Jennys inlägg om hur mycket dottern har utvecklats i ett år. Oja! Ibland kan jag sakna bebisstadiet, samtidigt som jag tycker det är så otroligt roligt med en tvååring, man kan göra mycket mer tillsammans med barnet och man får också veta vad ens barn tycker om och inte tycker om. Oscar säger varje dag: TITTA APA! Han menar att han vill titta på Nicke Nyfiken som är hans absolut favorit nu. Han vill äta bananer, som Nicke Nyfiken gör. Klättrar, hoppar och snurrar och slår kullerbyttor. Han tecknar "SAMMA APA!". Ja, han är
 vår älsklingsapa.

Oscar är en envis pojke, det har vi sett tidigare, men nu i dagarna har han haft arga stunder. Han kan bli jättearg om han inte får som han vill. ARG. Då spelar det ingen roll var han är. Gömmer ansiktet på golvet och lipar. Vi försöker ha tydliga gränser och lära honom säga förlåt om det är något han har gjort. Igår nöp Oscar Marcus att det faktiskt gjorde ont, så nöp pappa tillbaka. Då tyckte Oscar så synd om sig själv och kom till mig "PAPPA NÖP MIG ONT AJ!" Ja, nickade jag, det gjorde ont. Men du nöp pappa också. NEJ! och då fortsatte han att lipa. Vi fick förklara att han började och att det inte var ok att nypa folk. Efter en stund funderande gick Oscar till pappa och tecknade "FÖRLÅT". YES!

Oscar börjar mer och mer leka med maten. Säger att det finns ett tåg på tallriken. TÅG FORT! Jaså? Jag frågade var tåget finns. DÄR sade Oscar och pekade på korven. Ja, det är banne mig inte fel på fantasin hos pojken, eller hur?

Han måste klä på sig ALLDELES själv. Vill absolut inte ha hjälp, även om han kämpat med en och samma strumpa i fem minuter. Jag brukar fråga försiktigt om han ville ha hjälp. NEJ! Ok. Jag tror vi måste vakna lite tidigare i fortsättningen för att hinna.

Jag börjar få rätsida på min hälsa, så snart är jag tillbaka! Hoppas jag. Och ja, Oscar har inte rört mikrovågsugnen i några dagar så nog skrämde bilbranden honom rejält!

Kram Miss Bättre

5 oktober 2008

Sjuk. Med alla möjliga fel på mig, saker jag inte beställt. Har inte tid men vad göra?

Kram Miss Fel