Grattis älsklingen....

på 30 årsdagen idag.

En bild på honom från gårdagens trevliga fest.Grattis igen!

Puss
Alexandra och Oscar

Ett ormrikt inlägg

Igår besökte vi ett ormrikt område strax utanför Örebro. Jag vet inte om det var ett nöje att titta på ormar, men det var inte tråkigt heller. Kanske en skräckblandad förtjusning. Jag är inte rädd för ormar, men skulle aldrig frivilligt röra dem.  Marcus var väldigt sugen att komma väldigt nära dem och dra upp en för fotografering. Tack och lov gjorde han inte det, men det blev några snygga bilder ändå. Det var hur som helst väldigt vackert väder och med ett trevligt sällskap från Falkenberg, fastern Jessika och farbrodern Lars till särskilt Oscars glädje. Han har längtat efter dem så väldigt mycket. Ha fortsatt skön helg, det tänker vi ha!

Kram Miss Orm

Oscars kaffe

Häromdagen bjöd vi in våra grannar på kaffe. Jag tecknade till Marcus att det var dags att brygga kaffe och fixa lite gott till. När jag väl var i köket såg jag att det bryggades kaffe. Perfekt.

Vispade grädden till pajen och hällde kaffet i vår underbara svarta Stelton termoskanna. Men vad! Det var så ljust. Kan inte mannen som snart blir 30 brygga ordentligt kaffe? Även om det var första gången detta hände blev jag faktiskt irriterad och var bara tvungen att påpeka min irritation till Marcus:

-Hur många mått tog du egentligen till kaffet?
-Va? Jag har inte satt på kaffet. Det trodde jag att du gjorde.

Och då tittade vi på varandra och förstod vem som gjorde det.

Vår lilla tvååring.

Oscar var märkbart stolt.

-JA, nickade han. DUKTIG KAFFE GÖR JAG.

Kram Miss KaffeVår påskhelg 2009

Påskhelgen är förbi. Den har tyvärr präglats av trötthet och förkylning hos mig. "Lovsjuka" som brukar drabba lärare kanske? Marcus har dock klarat sig rätt bra. Oscar fick feber ett tag, men verkar vara bra nu. När jag hade ork kunde jag dock njuta av vädret, och faktiskt är vi så glada som har hus och trädgård, nu när vi kan jämföra hur det  varit/är att bo i en lägenhet och hus. Det är så lyxigt att bara kliva ut och sola, grilla, låta våra blöta nytvättade kläder bli torkade av vinden och känna gräset under våra fötter. Visst är det mycket att göra med huset, men lyxen är ändå att bara öppna dörren och känna solens varma strålar mot kinderna och blunda.

Jag har tagit fram hängmattan som jag verkligen älskar. Jag kan lätt säga att det är mitt eget smultronställe i väntan på en sommarstuga på västkusten (som numer bara finns i en utopisk dröm!)

Mysstund i hängmattan


Foto: Oscar (hans första med digitalsystemkameran!)

mmmm....Vår påskkärring hittade en gömd påskägg i skogen värpts av en påskhare


Kram Miss Hare

Oscars nya och egen frisyr

Häromdagen klippte jag Oscar lite kortare. Klippte luggen så där lagom som jag tycker passar Oscar bra. Han tittade på tv under tiden och var ganska tålamodig. När jag var klar skulle jag hämta dammsugaren och då i ett mycket kort, jag lovar, men ändå obevakat ögonblick fick Oscar tag i saxen och klippte sig jätte, jätte, jätte kort i luggen.

Katten också! Oscar är förstås söt ändå, men det handlar mest om att jag kunde vara korkad som lämnade en farlig grej så nära Oscars långa fingrar......

Oscar: Mamma får nog rätta till lite.


Kram Miss frisör

O-S-C-A-R

Måste bara få visa när Oscar bokstaverar sitt namn! Jag hoppas det fungerar med filmsnutten från mobilen. (Jag kunde dock inte rotera bilden, men det går ändå att se).

OSCAR

Det är verkligen spännande att se hur han utvecklas och verkar nu vara i en fas där han suger åt sig tecken och ord som en svamp.

Kram Miss Stolt


Bloggtorka

Jag har bloggtorka. Idetorka. Det är inte så att vi sitter hemma och stirrar hela dagarna. Vi gör massor jag och Oscar. Spontanitet verkar vara ett ledord denna vecka. Vår påskvecka. Inte mig emot, jag gillar det. Men ändå vet jag inte vad jag ska skriva om. Jag tror det beror på snor i hjärnan. Det finns där. Ganska surt faktiskt, för jag har äntligen börjat springa. Jag vet att jag redan bloggat för längesedan om att jag skulle komma igång med träningen med ett vasalopp, vansbro eller lidingölopp i sikte. Man ska inte ljuga i en blogg, jag vet. Men för en  vecka sedan började jag faktiskt på riktigt och har hunnit med tre små lopp i skogen redan. Alltid något och man måste ju börja någon gång och någonstans. Eller hur? Så, målet till ett sådant lopp är inte helt omöjligt. Jag will! Någon gång. Men inte idag. Snor i hjärnan. Det kommer nu innanför näsan. Näspapper igen. Verkligen surt!

Ok, jag lyckas inte haspla ur mig någonting roligt. Lika bra sluta nu. Snart slutar Marcus och då börjar den riktiga ledigheten med fyra dagar.

Glad påsk!

Kram Miss Förkyld

20 åring

Idag ville Marcus att vi skulle grilla. Ja, varför inte, det var strålande väder trots vi jobbat båda två hela dagen. Dessutom var vi glada. Marcus skickade ett sms: röd vin!

Visst, det skulle vara riktigt gott med ett glas rött till grillpremiären. Ja, det bara måste firas. Jag körde till systembolaget, hämtade en box och stod i kassan. Bakom den satt en rätt ung kille. Ganska snygg. Jag såg att han granskade och tittade på mig medan han slog siffran på apparaten.  På en ganska trött och småstressad lärarinna.  Han sade något till mig. För en gångs skull förstod jag exakt vad han sade:

- Bruden, har du legitimation?

Ganska häftigt att bli kallad brud vid 32 års ålder! Dessutom kunde han ju inte uppskatta min ålder, så enligt den där unga killen på Systembolaget kunde jag möjligtvis vara under 20.

Ja, jag väljer att tro det så.  

Kram Miss Brud