"Livet.....

... kan vara krokigt, men aldrig utan mening"

Så känner jag idag.

Den svarta ljuslyktan är av märket Serholt som gör så mycket fint, me love! Krukan fyndade vi på en charmig butik "Agdas" utanför Trelleborg till en mycket billig peng.

Kram Miss Serholt

Polisen kom och tog kon!Oscar: idag tittade vi på några ko.
Mormor: Var det roligt?
Oscar: En ko bet på mitt finger!
Mormor: Va? Gjorde den det?
Oscar: JA! Och polisen kom och tog kon!

Kram Miss Ko

SOMMAR 2009

Och så gick en sommar återigen förbi oss. Hur mycket jag än älskar svensk sommar, så har jag fått konstatera att svenskt sommarväder är ganska oberäkneligt.  Och att jag helt enkelt blivit äldre. Jag uppskattar de fyra årstiderna så mycket mer, tycker det är charmigt med besök i tygaffärer och loppisar där jag njuter av gamla ting. Det är inte längre snyggt med BARA Ikea. Jag älskar fortfarande Ikea, det är så skandinaviskt, stilrent och praktiskt men nu börjar jag gilla mormors pianobänk som jag ska renovera i höst. Och för att inte tala om att jag faktiskt tycker det är roligt att plocka vinbär för att frysa in och sedan göra sylt och saft av. Va?  Jag? Och att min svampradar redan är på. My God.   

För tio år sedan hade jag grimaserat åt det och tyckt det bara är för tanter. Men det är väl inte bara fel med det, för det måste väl handla om mognad? Ekelund har ju fina kökshanddukar och linnedukar, eller hur?

Vi har tillbringt, till vår stora glädje, vid havet en hel månad. Något Örebro verkligen saknar. Första veckan fick vi högklassig värme a´la medelhavet. Då kan vi tala om hur oslagsbar svensk sommar kan vara i kombination med ljusa sommarkvällar, men vi har nog sluppit en hel del regn eftersom vädret på västkusten efter det har varit ganska bra. Det gick ju att göra utflykter och vara utomhus, så jag tror vi ska vara nöjda. Vi har ju haft en mycket lång semester ihop alla tre, umgåtts, fiskat krabbor, badat, träffat vänner och familj och bara vara. Och vi älskar fotografering i den här familjen, så här kommer förstås ett axplock från sommaralbumet.


"Det ska börjas i tid..."


Oscar Ibrahimovic
 

Fridfullt


Majs är så gott
 

Ljuva sommar!


På en cykelsemester till Olofsbo
 

En alldeles underbar sommarkväll på västkusten
 

Oscar: Oj oj oj titta, en krabba!
 

Mina killar!


Havet i vårt hjärta


Tältpremiär!


Naturen i Halland


Glädje


Oscar: Jag serverar fasters goda sockerkaka


Oscar Edwin Marcus Royal


 Hovs Hallar


Tack för i sommar!

Mmmm...

...solmogna hjortron! Jag har fått en låda med färskkokta hjortron nu på morgonen. En go vän har varit i Värmland (eller var det i Jämtland?) och plockat i helgen och fick för sig att dela med sig lite till mig. Vilken lycka!


Guld!

Nu vet ni vad jag ska ha i filskålen varje morgon. Och lyxa till när vi ska ha glass och varm hjortronsås.  Det känns redan i munnen. Tänk så lite kan göra mig så glad. Den svenska naturen är verkligen inte dålig.
Mmmmm..

Kram Miss Hjortron

Nemo

Igår fiskade pappa i Ätran. Jag och Oscar gick en promenad vid Ätran för att titta på Marcus när han kastar flugor med sitt flugfiskespö. Oscar är rätt imponerad av denna aktivitet och funderar allmänt mycket. Pappa klev upp till oss och åvattnet rann ut från vadarbyxorna.

Oscar: Fiskar du Nemo?
Pappa: Nej det gör jag inte. Jag fiskar lax.
Oscar: Okej då.

Och då pustade han ut.Kram Miss Nemo