Umbrella in Tokyo

Lite rapport kommer nu sa har sent, men jag ar fortfarande i hogvarv, sa en liten stund behover jag for att varva ner och knappast ar dataskrivande en bra metod till det, men nagra ord ska jag trots allt knappa in pa bloggen.

Vi har som jag tidigare namnt ett mycket tufft program, och det kanns, samtidigt som det ar en otrolig chans att fa se sa mycket pa sa kort tid. Imorgon ska vi besoka femte skola pa fem dagar. Tokyo har 9 dovskolor och ett universitet for dova sa jag kan nog pasta att vi har fatt en mycket bra bild over hur pedagogiken och dovundervisning ar har i Tokyo. Vi besokte en forskola och grundskola igar och det var riktigt roligt att se smabarn, det var en privatskola som helhjartat satsar pa tvasprakigheten och det var riktigt harligt att se smabarn vifta med sina sma hander och vara sa nyfikna pa oss. Jag saknade forstas min egen Oscar extra mycket nar jag satte ner och forsokte prata med en trearing.

Och igar var jag tillbaka i himmelriket. Sjalvklart tog jag sushi igen pa ett japanskt bad, och dar var upplevelsen nagot alldeles extra. Varma vatten med olika halsobringande ting i olika sma bassanger. Eleverna njot lika mycket som vi, efter milslanga promenader fran olika tunnelbanestationer och skolor.

Det gar jattebra for paraplyfabrikerna i Japan. Varenda en har paraply nar det regnar. I olika stilar och farger. Och det till och med finns paraplystall overallt dar man kan stalla sitt paraply nar man ankommer till en offentlig plats. Och sa finns det inneskor pa restauranger och skolor vilket kan vara lite markligt men vi finner ocksa lite noje i att folja deras satt att leva. Ta av skorna och satta pa sig tofflor. Fast vara killar har lite problem da de inte kan hitta ratt storlek eftersom japanerna har ratt sma fotter. Men de klar sig otroligt bra. Kostym for det mesta. Och att aka tunnelbana pa morgonen ar i och for sig en upplevelse. Man tror alltid att man aldrig far plats med sin egen kropp men det lyckas alltid varje gang. Jag lovar, vi blir ordentligt korvstoppade i vagnarna.

Och du, JK, jag har hittat din tomte i ar. En japansk,liten och fulsöt, nar jag sag den, sa var det sa mycket JENNY i den. Du far den per post inom snar framtid, lagom till forsta adventen!

Nu borjar jag bli trott. Finemang, kanske dataskrivande anda fungerar?

Stor kram till er och speciellt till lille Albin!

Kram ぉヴぇ
Jag ar overvaldigad och glad!

Valkommen Albin Eric Korneliusson! Lyckan var enorm nar jag antligen mottog nyheten har i Tokyo! Ofattbart roligt att Oscar fatt en kusin! Jag langtar tills jag far se underverket!


Underbart sot!

Annu en dag har passerat. En mycket lang men handelserik dag. Vi besokte en nationell dovskola med forskola, grundskola och high school pa ett och samma stalle. Dar traffade jag Yasu, som jag larde kanna pa Gallaudet och det blev verkligen en kar atertraff! Han ar larare idag och vi redogjorde vad vi har gjort i sju ar, da det var sist vi sags och da var det faktiskt en hel del jag hunnit med. Vi, larare och elever hade mycket intressanta diskussioner med japanerna, om levnadsatt, varderingar, traditioner och framforallt om dova, tvasprakighet och mojligheter i Japan och Sverige. Fler erfarenheter har packats i ryggsacken.

Och ikvall var jag i paradiset. Jag at veckans dyraste middag. Sushi. Fantastiskt gott, det marks att ravarorna ar valdigt farska, men jag tycker inte vi behover skammas i Sverige. Och jag tycker fortfarande Mauros restaurang i Los Angeles ar den allra, allra basta!

Nu vantar sangen, och mina fotter varker.

Och ikvall ska jag dromma om lille Albin! Du ar sa valkommen!

Kram "Moster"


Att utratta sina behov i Tokyo

ar hogst intressant. Nar man satter sig pa toalettstolen kan man trycka pa sprutande varmt vatten rakt upp och renar om man vill. Eller sa kan man valja spray, som sprejar vatska hela baken och laren. Sen kan man ocksa trycka for blasning. Lyxigt. Eller?

Min slutsats: en mycket intressant erfarenhet.

Mina fotter varker. Kanske borde jag satta pa mig stodstrumpor aven idag? Det har varit en valdigt lang dag som borjade med en raketsnabb frukost vid 7. Klockan ar nu 23, och vi kom nyligen tillbaka fran Tsukuba university dar vi tillbringt hela dagen och traffat dova studenter och larare. Ett mycket intressant besok. Man kan notera att det finns manga saker som vi ar battre pa i Sverige, medan vi ar chanslosa vad galler teknologin. Vi deltog en mcyket intressant tecerenomi som japanerna ar valdigt stolta over. Teet smakade annorlunda, men det var stamningen och deras satt att servera te som var valdigt kulturellt och vackert.

Och jag neg hela dagen idag ocksa.

Imorgon hoppas jag pa sushi. Ska forsoka styra mitt lunchval. Besok pa en dovskola och den gamla delen av Tokyo som heter Edo star pa programmet.

God natt mitt folk.

Kram Miss あぇぁんdら

Destination Tokyo

Hej!

Har kommer en halsning fran Japan. Forsta intrycket var att vi kommit till en mycket artigt land. Jag har borjat niga och boja mitt huvud. Jag kanner mig mycket artig. Det basta av allt ar att jag har kommit till sushins hemland. An har jag inte fatt smaka pa sushi, men mycket snart....

Nu ar jag groggy efter en mycket lang resa, men jag maste tala om att mina stodstrumpor har betjanat mig mycket val.

Nu blir det lite somn innan en mycket intressant och annorlunda arbetsvecka borjar.

Ma val mitt folk!

Hatten av!

Kram miss Japan


Dagens konstaterande

Fint.

Jag ska inneha sittande ställning ett halvt dygn på lördag och tänkte att eftersom jag nått en aktningsvärd ålder och varit gravid ska jag då vara förberedd genom att införskaffa stödstrumpor till en lång flygresa. Sista gången jag flög fick jag elefantfötter. Det måste bero på dessa två ting. Någon annan bättre förklaring till denna åkomma kan jag inte finna.

Ok.

Hittade ett par svarta knästrumpor på apoteket i min storlek. Väl hemma läste jag på förpackningen. Ah. Det ska finnas med två olika bredder. Det är ganska känt att jag har megastora vader. Okvinnliga sådana dessutom. Jag förstod att jag tog fel. Läste vidare på förpackningen där det även fanns en tabell över mått på ankelns minsta omfång och även vadens största omfång.

Ah.

Inte ens med den större bredden till den storlek jag behöver räcker. Vidare läser jag längst ner på förpackningen att vid stora avvikelser får man ta strumpa med öppen tå.

Ok.

Jag behöver inte vara sexig på planet, men det här känns väldigt roligt. Jag funderar på om inte mina okvinnliga vader är mer funktionshandikappat än min dövhet?


Kram Miss Stödstrumpa

Me love dolphins

Att simma med delfiner har varit min tonårsdröm. Jag beundrade dessa djur, skrev om delfiner i mitt specialarbete på gymnasiet och i samband med detta fick jag en exkulsiv intervju med Mats Amundin som var delfinforskare på Kolmården. Tatuerade till och med delfin på japanska (tecken) på min rygg. Ja där ser man. Hur vuxen jag än är nu så tycker jag fortfarande det är roligt att titta på delfiner, och nöjet blir ju bara större när man har barn med i sällskapet.

förväntansfulla åskådare på delfinariet


Delfinen Flip i action

Kram Miss Delfin


Inte så värst barnvänligt på Kolmården

Härom månaden var vi på Kolmården en härlig septemberlördag tillsammans med vår andra familj, Landströms och spanade på djur. På vägen dit frågade jag Oscar vad han ville titta på. Han svarade:

-BRUN HÄST och VITT FÅR.

Jo, det finns nog, men vi kommer att få se lejon, delfiner och massa spännande djur. Exotiska djur med andra ord.

-BRUN HÄST VILL JAG SE.

Mmmm..... men här var vad vi fick se.Kanske är det Nelson?


Kram Miss Noshörning