Oscar diggar kungen

Oscar är inne i prins,-och prinsessperiod nu och fascineras av slott, kungar och drottningar. Han till och med vet hur Hans Majestät Koungen Carl Gustaf ser ut. Varje gång Hans Majestät Koungen dyker upp på tv eller i tidningen brukar han utbrista:

-Han är kung över Sverige.

I lördags kom självaste kungen med familjen till Örebro. Tyvärr fick vi aldrig något tillfälle att åka in till stan och se dem, men Oscar såg självklart dem i tidningen dagen efter och sade:

-Jag vill säga hej till kungen. Bara säga hej. Kan vi fråga honom om han vill komma till dagis?

A: Jag tror att kungen vill träffa alla barn i Sverige, men han har nog inte tid.

-Jo, snälla, bara fråga. Han kanske vill komma ändå och säga hej.

A: -Jag tror han vill, men han har mycket annat att göra och bor i Stockholm.

-Snälla, bara fråga. OK?

Ska jag mejla till hovet?

Kram Miss Rojalist

Now...

..I am back! Bloggen har nästan förtvinat i sommar, jag vet. Men jag skriver normalt inte när jag har semester på riktigt. Då är det liksom off även om jag inte tycker det är jobbigt att skriva. Tvärtom. Tillgången till en dator, tid, prioritering och vilja är faktorer till skälen för uteblivna inlägg i sommar. Kanske blir det en ändring till nästa sommar. Kanske inte.

Vi har återgått till väckarklockarmorgnar nu. Inte roligt, det kan jag säga. Vi har varit otroligt bekväma med lååånga sovmorgnar. Till och med Oscar sov till nio i princip varje morgon. Frukost vid tio, ibland elva. Vi har tillbringt två vackra veckor på västkusten. Havet in my heart! Jag bara älskar att vara där! Sedan avslutade vi ledigheten med hemester i två och halv veckor, och faktiskt har vi aldrig varit hemma så mycket som i år, och det var riktigt skönt. Lister på plats. Jo, det är sant. Inte på valven dock, men hela taket på bottenvåningen. Listerna till valven är åtminstone färdigmålade så nog ska dessa vara fastskruvade lagom till jul.

I sommar har jag hittat en skånsk, eller rättare sagt en "vittsjöisk" kökslampa som jag förälskat mig i. I röd förstås. Retro. Från 1972.
Se hela bilden


 
En Luxuslampa utan den undre kupan hänger nu i vårt hem


Nu ska jag koppla Operation Övertalning till mannen, för lampan gör sig till mycket bättre med ett runt vitt bord eller hur?  Troligen måste jag också koppla på tålamodet men än har jag inte tappat hoppet och en bild på lampan, och förhoppningsvis det vita runda bordet utlovas på bloggen inom snar framtid. Kanske lagom till jul?


En sommarpojke


En slängpuss

Smack

KrabbfiskeEtt mysigt kusinmöte

Havet i vårt hjärta


Kram Miss Krabba