En brun baby

Häromdagen sade Oscar:

-Tänk om vi får en brun baby.

-Va? Brun?

-Ja, samma som människor från Afrika.

Åh, han tänker på mörkhyade bebisar.

-Jag tror inte att vi får en mörkhyad bebis eftersom mamma och pappa är vita. Du är vit eftersom vi också är det.

Visst har jag hört märkliga historier om att vita människor faktiskt fick svarta bebisar och vice versa, men det tog jag inte upp med Oscar.

-Men tänk om vi får en brun bebis? Det skulle vara mycket konstigt.

Och då funderade han vidare.

Kram Miss Afrika

Tacksamhet är en dygd


Äntligen. Vi har verkligen längtat att få ge Oscar ett syskon. Något vi trodde skulle fixas utan problem. Det gick ju fort med Oscar och varför skulle det inte vara samma med lillsyskonet? Samma mamma och pappa liksom. Tre månader blev till ett halvår och snart ett halvår till ett år. Sedan var det två år. Till sist faktiskt tre år. Man började ju fundera över om Oscar bara varit en lyckoträff. Det var tufft. Varje tjugoåttande dag var tuff eftersom det alltid slutade i en besvikelse. Samtidigt försökte vi påminna varandra om att vara tacksamma över att vi åtminstone hade ett barn. Och inte bara ett barn utan en Oscar. Vi var så lyckliga för honom och tänkte ofta på dem som var utan, så vad hade vi att klaga över egentligen. Tacksamhet blev därför ett ord som jag verkligen tog till mig och bar inom mig och jag reflekterade ofta över livet. Det blir verkligen inte alltid som man tänkt sig och det finns så mycket man är tacksam för och att få känna tacksamhet är verkligen en dygd. Kom ihåg det!

Men vår längtande blev ändå inte mindre för det. Ska Oscar verkligen vara ensam om sin barndom?

Folk frågade när det var dags för syskon. Jag förstår att man undrar - och även om frågorna kunde kännas jobbiga och tunga så brukar jag svara ärligt: Bra fråga! Det undrar vi också.

Vi sökte hjälp. Det tog tid. Och energi. Massor. Men igen, här känner vi tacksamhet för att möjligheten fanns för oss och att det var möjligt att få hjälp. Det har inte varit lätt alla gånger, men det v a r möjligt.

Den 27 november 2010 kom det väldiga, väldiga efterlängtande plusset. Är det verkligen sant?

Snart har det gått 9 hela månader och det har varit en fantastisk resa, som det var med Oscars graviditet. Jag har mått väldigt bra. Sluppit foglossning och onda ting releterat till en graviditet. Nästan för bra måste jag säga - och ja just det, jag är bara tacksam. Nu hickar bebisen. Det har det gjort väldigt mycket. Sparkat och rört sig mycket mer än vad Oscar gjorde i magen.

Nu undrar vi när lillsyskonet behagar att komma. Vi har slagit vad med grannen om vilken dag det är dags. Oscar kom ju på beräknade dagen, så lillsyskonet har lite att leva upp till, men för oss får det gärna komma tidigare. Man har hört att man ska köra färdknäppen, äta färsk ananas, dricka kamonillte, gå i trappor och/eller äta kräftor om man vill sätta igång förlossningen. Ja visst ja, det finns ju ananas i kylen. Ska jag testa? 

Hur som helst, så är det mycket välkommet och vi ser verkligen fram emot att familjen till slut blir lite större.

Och jag är så tacksam. 

Och då och då får man perspektiv på saker och ting som t.ex. de fruktansvärda tragiska händelserna i Norge. Jag sänder mina tankar till grannlandet. Så enormt ofattbart och sorgligt!

Kram Miss Ananas


Vi i Italien april 2011 med bebisen i magen


Oscar har förklarat...

varför han vill ha en lillebror.

-Då blir det ju 3-1 i familjerådet.

Om det blir en gosse behöver jag fundera ut en bra strategi.

Kram Miss kvinna

Bloggen

Det främsta syftet med bloggen är ju att föreviga lillgrabbens utveckling och framfart i livet, men också för att minnas stunder, tankar och upplevelser i mitt och vårt liv. Det är det den finns för och jag bloggar ju för min egen skull, men jag bävar för att sonen en dag ska ogilla att jag skrivit så mycket om honom. Disponerat honom så mycket, och kommande lillebror, eller lillasyster. Det är sånt som jag kan gå omkring och grubbla. Till och med på nätterna. Ibland våndas jag- men jag hoppas att han och lillsyskonet istället uppskattar det jag skrivit och visat kärlek till mina barn. Och läser man gamla inlägg inser man att mycket roligt har skrivits och jag är väldigt glad för dessa rader. Marcus är väldigt försiktig med vad som skrivs särskilt nu när han nu utbildar sig till ett nytt yrke, och jag känner att det måste fungera för honom också då han är en del i familjen. Jag väljer alltså mina ord, men jag älskar fortfarande att skriva.  
 
Man kan fråga sig om man måste göra det offentligt. Jag vet att man kan lösenordskydda bloggen, det gör ju många vänner till mig redan nu men på något sätt känns det att bloggens ursprungssyfte inte upprätthålls då.

Det är svårt, men jag väljer nu att skaka av mig dessa tankar och tänker så här att mycket jag skriver är ju ointressant för de allra flesta av er. Släkt och vänner tycker nog det är kul att läsa, och förhoppningsvis lillgrabben om ett par, tre år.

Snart blir Oscar storebror. Världens bästa. Och jag tror honom. Vem är det som finns därinne? Det vet vi inte. Än. 25 dagar kvar. 98% i min omgivning tror det är en kille till. Mmmm. Kanske. Oscar önskar sig en lillebror. Eller en storasyster. Vi har förklarat att det sistnämnda inte går. Han svarade: Jo, försök.


Jag och min mage


Vem är du som ska komma till vår lilla familj?


Snart tvåbarnsmor. Äntligen!

Kram Miss Gravid