Jobb och sjukdomar

Hej!

Jag har börjat jobba. Faktiskt så känns det bra att vara tillbaka. Det hade dock känts lättare om Oscar inte blivit så sjuk. Så olägligt att bli sjuk PRECIS när jag skulle börja jobba och samtidigt också trappa ner på amningen. Men mormor säger att hon grejar det och visst gör hon det. Oscar är bättre idag. Jag har tyvärr inte kunnat motstå hans bakterier och hostar riktigt bra hela veckan.

Morsdagen i söndags fick jag ett underbart, underbart, underbart halsband där det står "Life" på från mina älsklingar. Marcus säger det symboliserar det nya livet vi har tillsammans och vi har ju skapat ett liv tillsammans. I underbart silver, designerat av Efva Attling. Jag hade bara räknat med lite gratulationer och möjligen lite blommor men Marcus bar på en snygg papperspåse i svart med Efva Attling i kursivt silver. Jag svimmade nästan. Men det känns så bra att ha halsbandet på jobbet och veta att någon blir så glad när jag kommer hem. Något som Marcus brukar få uppleva varje dag får jag det också nu. Ja det är verkligen en ovärderlig gåva vi har därhemma. Jag vill bara han ska bli frisk igen. Ska ösa med massor kärlek ikväll.

image129

Mitt finaste halsband!

image130

Morsdagspromenad i Ånnaboda. Oscar var glad trots han fått ögonfluss, hosta och förkylning

Leksand i helgen. Jag hoppas att vi kan åka. Ska bara njuta av miljöutbyte och Helenas goda mat!
Moster går i pension imorgon och i samma veva byter min kusin jobb. Önskar de båda två good luck!

Kram jobbkvinnan

Riga och vårruset

Hej!

Marcus har berättat lite på sin blogg om Riga. Det var en helskön resa och allting har fungerat tillfredställande med Oscar. Han hade bara lite svårt att somna på kvällarna, så nog påverkar nya miljöer och platser honom mer nu. Han är snart 7 hela månader. Otroligt vad tiden går! Igår var jag på BVC där man informerade om tandvård för barn. Jag har trott att Oscar skulle få tänder för typ tre månader sedan eftersom han biter och har så stort behov av att ha någon sak i munnen. Han stoppar ju precis ALLT i munnen och utforskar- med andra ord, bebisar upptäcker världen med hjälp av munnen. Men han har dessutom dreglat ganska mycket periodvis, och även varit lite mer gnällig. Tänder kommer när de kommer. Punkt slut. Jag passade på att väga lillgrabben när vi ändå var på BVC:9490 gram och 71 cm lång.

Han rullar sig fram och tillbaka. Vi måste verkligen kalla på en sladd-doktor. Vi har ju sladdar överallt och vårt hem är verkligen inte ett barnsäkert hem. Dags att lyfta på baken och fixa!!

Chokladmassagen jag fick i Riga var absolut den bästa massageupplevelsen jag någonsin haft, för alla sinnen, utom hörseln kanske. Jag har visserligen inte smakat på chokladen som smetats på hela min kropp, men vet ju att choklad är god och det räcker för mig. Doften var ljuvlig och man masserades i hela kroppen i 60 hela njutbara minuter.

I tisdags sprang jag vårruset. Till hälften iallafall. Jag har alltid tyckt att jag ska kunna springa åtminstone 5 km utan att nästan dö, men tvingades att konstatera att det ändå krävs träning. Jag började må illa redan vid slottet, det vill säga ungefär hälften av hela loppet och fick motvilligt acceptera att det klokaste var att ta det lugnare och glida i mål i gångtakt. Hur som helst så är jag väldigt motiverad att få igång joggingen igen. Jag vill kunna springa 5 km utan att flåsa när jag är 30, 40 och 50. Typ.

Lite bilder från lillsemestern:

image122

Matpaus

image124

Fotograferingträning

image125

På en av gatorna i Riga

image126

Oscar får pappas finger till frukost på ett vackert torg i Riga

image128

En bild på oss 3 en vacker kväll på stranden i Jurmala

På måndag börjar jag jobba igen. Lite skärrad är jag allt, men vet att Oscar får det bra hemma med mormor. Lite seperationångest här, samtidigt som jag tycker det är nyttigt att han får vara med andra, och det är också roligt att mormor får mer tid med barnbarnet.

Kram miss Jogger


Lampa, lampa, och lampa

Gott folk,

jag tecknar varje dag med Oscar. Nu i dagarna  förstr han tecknet LAMPA. Varje gång (nästan) jag tecknar LAMPA så riktar Oscar sina blickar till lampan. Helt klart att han förstår! Fast när jag ville visa för Marcus eller någon annan dvs göra det på "beställning" så funkar det inte alltid. Oscar måste nog undra varför jag ville teckna lampa typ 80 gånger om dagen... Man kan också fråga sig om det är till någon nytta att kunna tecknet LAMPA? Men det är så roligt att se Oscar haja till och han tycker mycket om att se på mina händer. Han till och med viftar med sina egna händer, men än har han själv inte tecknat något.

Han rullar fram och tillbaka och är väldigt nyfiken. Han ska hela tiden vara M E D. På gott och ont. Hans sovpauser på dagtid har blivit jättekorta. Typ 2 x 20 min/dag. Kanske är han rädd att missa något, lillgrabben? Han sover dock mycket bra på nätterna, så jag klagar inte. Verkligen inte.

Bad på kvällarna tillsammans med Oscar är dagens höjdpunkt. Oscar älskar verkligen att bada att det inte går att vara i badrummet utan att le.

48225-121

Taktiksnack med ankan

Ska bli skönt att komma bort lite.

Kram lampa-kvinnan

Riga nästa!

Tjena!
På onsdag far jag på min första utlandsresa. Passet är fixat och hämtat. Jag ska ha det tills jag blir fem år. Hur det nu ska gå, för jag ser väl inte ut så där när jag blir 4?

48225-117

Mitt första pass!

48225-118

Ett par skor med flygplan på från min moster Mary ska medtagas!

48225-119

Ska den med?

I natt och även natten mot onsdag ska jag drömma om flygplan. Kanske blir jag pilot?

Kram Oscar

An american boy

Hej!

Som vanligt har tiden gått alldeles för fort! För ett tag sedan hade Lindex snygga kläder med lite patroiska drag och visst klär Oscar bra i dem- lite amerikanskt har han ju i blodet eller hur? Vi längtar tills alla overthere får träffa honom in live!

48225-113

An americn boy


48225-114

Oscar 10 maj 2007

48225-115

Mom´s Star

Denna vecka har Oscar kunnat vända från rygg till mage flera gånger. Dessutom rör han med hela kroppen och fäller ner babygymmet med benen, rumpan och rygg. Han hatar att ligga på mage, men har ändå gjort det ganska mycket denna vecka, mycket beror på att han vänt till magen på egen hand. Kanske tecken på att krypning är på ingång?

Mormor kommer idag och det ska bli kul att hon får gosa med Oscar mer. Det blir nog en lugn helg, sen väntar Riga nästa vecka. Någon har frågat vad vi ska göra i Riga. Åh! Njuta! Vi ska nämligen åka med Oscars fadderfamilj och god mat, timtals umgänge, kolla på folk, fika och promenad finns på schemat. Kanske också en chokladmassage?

3 kilo kvarstår för mig. Bara. Och det är lite mindre än 3 månader tills Oscar blir 9 månader så visst ska jag greja det! En vän genomgår en vit vecka från sötsaker. Jag behöver också rensa lite eftersom jag kunde fika typ tre gånger på en dag så det var ett utmärkt förslag även för mig. Jag började i tisdags och slutar givetvis när vi flyger till Riga! Ånej! Vi ska ju på ett födelsedagskalas på lördag! Hur göra?

Jag trivs faktiskt mycket bra med min nya lugg. Den har hållit sig på sin plats förvånadsvärt bra. Jag är säker på att det beror på en professionell klippning bakom. Jag blir alltid så nöjd med Annas arbete, även om Trash tillhör de dyraste i Örebro. Å andra sidan så lägger jag ju inte mycket pengar på t.ex. smink m.m, så för mig är det en personlig kroppsvård att klippa mig ofta hos Anna. En lyxvara jag unnar mig helt med gott samvete!

Kram Miss american!

Pass!!!!

Hej!

Igår kom Marcus hem till lunch och vi småpratade lite om sommaren. Marcus är sugen på att bila lite i Europa men Norrland lockar också. Plötsligt sade Marcus: PASS! -vadå, vi har ju pass båda två svarade jag lite förvånande. -Men Oscar! Vi ska ju till Riga om exakt 13 dagar menade Marcus. Behövs pass i Lettland?

Väl på plats på polishuset visade det sig att det var i grevens tid vi kom dit! Det behövs verkligen pass till Lettland och Oscar ska därför få sitt första pass om några dagar. Lite svårt var det att få honom på foto, men efter typ 15 försök med fåniga miner, klirr av en nyckelknippa och en papegoja (mjukis) gick det vägen.

Jag funderade lite hur jag kunde glömma sånt, jag som rest mycket och varit på många ställen i världen borde ha bättre koll på sånt. Jag såg det här skrivet på ett reklamblad som jag tyckte var bra:

"En mamma är egentligen bara en flicka som har råkat bli stor"
Alice 7 år

Så, Riga, snart kommer vi!

Kram Miss globetrotter (eller???)

Ny look

Klippte hos Anna på Trash som jag gjort sedan 1999, i morse. Hade lugg en gång för några år sedan. Jag har en mycket, mycket envis virvel på snedbenan att det normalt ej fungerar med lugg på mig. Anna lyckades dock, fast med mycket tid och omsorg. Hur ska jag få det att se okay ut de kommande dagarna, veckorna och månader?

image112

vad tycks?

Kram Miss Lugg

Trevlig Valborg

Valborg 2007 tillbringades hemma hos Pia och Tomas med barnen i Lillån. Oscar fick testa att gunga för första gången och lilla Thea hjälpte till och genast blev hon Oscars favorit.

image107

-Mer, mer, Thea!!!

image108

Söta Thea i action!

Sedan åtnjutades en god middag med grillad kyckling med goda tillbehör. Därefter var vi på Lillåns fotbollsplan där det fanns mycket lotterier och lite tivoli. Oscar var fortfarande för liten för att delta, men han såg med stora ögon vad som fanns runtomkring. Tyvärr glömde vi plånboken, men som tur så förstod Oscar inte vad lotterier är för något, men nästa år då finns det absolut inga ursäkter.

image109

-Spännande med så mycket färger!!

image110

Far och son betraktar sonens första valborgbrasa

Tack familjen Nygårds för en angemän kväll!

Kram Miss Eld