Och så midsommar 2009...

...som ska ord,- och bildmärkas även i år. Dagen började faktiskt med en joggingstur. Med ett initativ från C. Först var jag lite tveksam, jag som fick en lång sovmorgon från samma dam, och utan frukost i magen trodde jag det var en dålig idé, men beslöt ändå för att ro i land med förslaget. Det var verkligen en bra start på årets midsommar!

Vädret var midsommarmässigt sig likt, men det regnade inte när vi var på Brunnsparken och dansade runt midsommarstången. Sill till lunch, grillkött till middag och givetvis en riktig jordgubbstårta till efterrätt. Marcus hade tyvärr beredskap, men han behövde inte rycka ut på uppdrag denna kväll men ett och annat glas whisky fick han lämna kvar i skåpet. Och sedan så pratade vi tills solen tittade upp vi tjejer. Inget dåligt betyg på årets midsommar!


Den lilla familjen på ett midsommarfirande i Brunnsparken


En åktur på vita hingsten....


Jordgubbstårta och Hallands fläder


Kram Miss Sweden

Oscars premiärfiske

I tisdags, den första riktiga gemensamma semesterdagen beslöt vi oss för att åka iväg med en lånad båt och låta Oscar fiska för första gången på riktigt. Vi körde först och köpte honom ett eget metespö. Oscar har länge längtat efter att få följa med, och har verkligen förberett för sin premiärfiske med hjälp av pappas fiskevideofilmer. Han föredrar faktiskt dessa rullar framför aminerade. Jag brukar ibland påpeka detta för Marcus, för jag tyckte det var lite konstigt val av en tvååring. Men då brukade han svara:

- Nej, han är ju min son.

Vi tog med fika, flytväst och beställde solen.
 
När vi väl satte oss i båten och Marcus förberett metespöet till Oscar kunde fisket börja. Det tog bara två minuter innan Oscar fick sin första napp. Otroligt men sant. En liten abborre. Och då sade Marcus:

-Han är definitivt min son.


Oscar med sitt första spö


Oscars första abborre


Kanske en framtida flugfiskare som pappa, farfar och farfars far?

Kram Miss Abborre

Åhh nej, Sverige U21!

vilken kväll. Det måste jag bara få berätta. Jag och Marcus kollade givetvis på Sverige i U21-matchen mot England. Jag är inte mycket för fotbolltittande, men när det gäller blågult, så är jag rätt patriotisk. När Sverige låg under med 0-3 ville Marcus byta kanal.

Jag: Nej! Det finns fortfarande hopp vet du.
 M: Skratt. Du måste vara lie realistisk lilla gumman. Inte när det gäller ett så stort fotbollsland som England.
Jag: Jo, man vet ju aldrig, dessutom är det 20 minuter. Man måste ju ha hopp! Och det är fortfarande inte omöjligt.
M: Skratt.

Och då blev jag idiotförklarad. Tills Berg gjorde 3-3.

M: JAAAAAAA!  BRRRAAA SVEEERRRIIGGEE! OTROLIGT!
jag: ja precis vad jag sade!
M: Va?

Okej, Sverige förlorade ändå på straffar. Jag hatar straffar. Det känns alltid som ren lotteri, fifty fifty, och självklart tycker man inte så om ens eget land vinner men nu är det så som det är. Sverige vann inte, men återigen, vilken bra match! En exakt sådan match Marcus behövde se. Han måste fatta att det aldrig är omöjligt tills allra sista minuten. All eloge och heder till U21-laget!

Det är nog ett stort samtalsämne i Sverige nu, jämsides med Michael Jacksons död. Jag blev ganska paff när Marcus väckte mig i natt och sade att Michael Jackson nog dött. Vi kollade på CNN och Marcus tolkade lite. Död? Det kändes overkligt, samtidigt som det var en konstig tanke, inte ens Michael Jackson är odödlig men för stunden virvlade tankarna om det verkligen var möjligt. Han var ju väldigt stor. Även för mig som aldrig hört hans musik.  Jag tillhör nog till de väldigt få svenskar som verkligen träffade honom LIVE. Jag var bara tretton då, och skulle teckna en låt, Will you be there, på Stadion i Stockholm på de två konserterna han höll där 1992. Jag förstod aldrig hur stort det var, inte ens när de starka bländande strålkastarna slocknade och först då kunde jag se närmare 30 000 människor som grät, skrek, hyllade, hoppade och beundrade. Tänk hur många som skulle vilja byta plats med mig då?
Michael Jackson kom fram till mig och hälsade, tackade för att jag ville översätta en av hans låtar på teckenspråk och att teckenspråket är det vackraste språket han visste. Att han skulle vilja lära sig teckenspråk men att han kunde ett tecken. Och då visade han på det amerikanska teckenspråket "I LOVE YOU". Sedan tackade han igen för min insats och sade att vi skulle träffas igen nästa kväll då den andra konserten skulle hålla. Det var ett mycket kort möte med popstjärnan, men av det lilla mötet kunde jag faktiskt se två mycket vänliga ögon med mycket ömhet bakom det likbleka ansiktet. Han hade nog ett mycket tufft liv, och vilket pris har han egentligen fått betala för sin karriär?

Kram Miss Jackson