Helg i naturens tecken

Marcus har efter en liten (!) förhandling köpt motor till roddbåtar och med en lånad båt åkte vi på en fisketur igår. Oscar hängde förstås med och såg sitt livs första levande gäddor. Idag ska vi ut i skogen och plocka svampar tillsammans med Oscars kompis Hugo och hans föräldrar som vi träffade på BB. Hugo är 12 timmar yngre än Oscar och vi delade alltså rum på BB. Kul att vi har kontakt kvar!

image142

Oscar i sin nya flytväst

image143

Puss på dig, gäddan!

Snart kommer vi, Norrland!

Kram Miss Kantarell

Kanelbullar

image141

Kanelbullar på Toringsfiket som ligger på Toringsgatan 24


Alfred Nordqvists kaffe finns också.

Kram Bagaren

Oscars första midsommar

Hej!

Solen lyste med sin frånvaro under midsommarfirandet i år. Igen. Jag minns inte när vi hade solsken under själva midsommaraftonen sist. En vän åkte till Norrland i år och det var ett klokt beslut, för där vågade solen titta ut. Vi var dock tappra och åkte till Brunnsparken och där såg Oscar sin första midsommarstång. Sedan var det lite sill med nypotatis, grillat kött och jordgubbar hos familjen Törnblom så trots vädret tycker jag vi lyckades få lite midsommarkänsla ändå.

image138

Oscar och midsommarstången

image139

Jag dansar!!!

image140

Hemma hos fam. Törnblom

Igår regnade det. 110 kanelbullar blev därför bakade härhemma. Jag måste nog gömma en hel del för det bor en kak- och bullmonster här. Lovar om jag inte införde stränga regler så tar bullarna slut på fyra dagar. Har deklerarat tydligt för Marcus att det är högst två bullar om dagen som gäller. Tyvärr såg jag att han tog minst fyra igår. Och till fisket idag tog han en påse med 6 bullar.

Idag trist väder. Funderar på att åka till Marieberg och ströva omkring lite. Sen vill jag också springa 3 km. Då skulle jag vara nöjd med veckans träningar.

Trevlig söndag önskas ni alla!

Kram Miss Kanelbulle

retro!

Åh.. Lindex har mycket snyggt till småkillar..Jag har verkligen saknat att få shoppa loss (än har jag inte gjort det...), och visst är det extra roligt att också få handla till vår son, men jag har inte överdrivit alls vad gäller kläder till Oscar och det måste jag berömma mig själv. Jag skulle kunna köpa hela PO.P, Guppi och Cacau om jag vore rik, men har ändå kunnat skapa en ganska klok garderob till Oscar.
Jag har köpt mycket unisex och mycket kan användas till andra barnet även om det blir en tjej. Den här bodyn köpte jag igår och det känns så retro och så fin på Oscar. Faktiskt lite "Me and I-känsla" men till betydligt billigare penning fast kvalitéten kanske kan diskuteras men jag har hittills varit nöjd med Lindexkläder.

image137

Oscar a´la retro

Jag hann aldrig visa pappa den nyinköpta bodyn för han kom hem sent igår och stack tidigt i morse, men skickade ett MMS och skrev "Hej pappa! Mamma har köpt en snygg body till mig och visst passar den mig mycket bra. Lite retro eller hur? Bli inte arg på mamma. Puss Oscar" och pappa svarade att han älskar mamma för mycket för att bli arg. Fiffigt va?

Kram Miss Retro

Sommar, ljuva sommar!!

Vädret är inte det bästa just nu, men ändå behagligt och skönt så länge det inte ösregnar. I söndags var vi och Charlotte på en promenad till Naturens hus och då regnade det som bara den och beslutet om att ta bussen hem fattades på stående fot. Lika bra det.
Nu tappar jag dagsräkningen.. Är det måndag idag? Nej tisdag... Men det är det underbara. Tid har jag stoppat i väskan. Lite planer har vi dock i sommar, men nästan alla dagar i almanackan är rena. Vita. icke nerklottrade. Härligt!

Idag följde Oscar med mig till gympapasset i stadsparken. Ett eget träningsprogram har inletts och startats. Målet är att i aug springa 5 km och efter loppet känna mig OK! Oscar deltog också i passet och sparkade, så nog blev han lite trött han också. Det blir bara roligare och roligare ju äldre Oscar blir eftersom vi har så mycket mer kontakt. Han är nog less på att mamma och pappa varje dag tecknar LAMPA och sedan applåderar när han visat tecken på att han förstått. Han vägrar fortfarande att ligga på golvet och därmed har han inte börjat krypa. Sitta, yes. Gå, det gör han jättegärna med ett brett leende. En bestämd ung man!

Marcus har fortfarande en hel del jobb till månadskiftet, så vi blir kvar i stan. Det är dock inte fy skam att vara här, då alla mina vänner finns kvar och vi kommer nog att hitta på många roliga saker att göra. Hallejua!

image134

Oscar myser med medtagna leksaker i stadsparken

image136

Hallå där! Kolla på min mage!

image135

Oscar Edwin Marcus Royal 19 juni 2007

Kram sommartjejen

Medelhavsvärme!

Hej!

Det var ett tag sedan jag bloggade sist. Nu när man börjat arbeta heltid prioriterar man helt enkelt andra saker när man kommit hem från jobbet, som till exempel Oscar, men jag lovar att inte sluta blogga helt.
Mormor klarade inte Oscars baciller heller och blev sjuk förra veckan. Hon orkade bara passa Oscar och var helt slutkörd när vi kom hem på eftermiddagarna. Det kändes taskigt då hon ställt upp och kommit hit för att ta hand om honom och som tack fick hon rikligt med hosta. Hon skickades dock på "permission" hem i helgen och igår fick vi en ny mormor. Vilan hemma gjorde tydligen susen. Det var högklassig värme här i stan i helgen och vi höll oss som mest vid vattnet. I lördags på Gustavsvik med Nygårds, Jämtdal, Norberg, Ivarsson och Gustavsson, söndagen på en mycket trevlig badplats vid en sjö i Leken tillsammans med familjen Kindevåg. Det är ju ont om bra badplatser i Örebrotrakten, men Leken kan lätt rekommenderas även om man då är bilburna eftersom det ligger 2,5 mil från stan. Vi har hunnit med examenfirande, en liten möhippa och en 30 årsfest sedan jag bloggade sist, så nog var det full fart här trots allt! Samtidigt tog svägerskan examen och hade vi inte haft det tajt tidmässigt hade vi varit i Falkenberg och firat henne också! Det tar vi när vi åker ner nästa gång.

image131

En hostig mormor med Oscar i stadsparken

image132

Sådan far sådan son som hejar på Sverige den 6 juni

image133

Söndagsbad i Leken

Nu längtar vi till västkusten. Vi hoppas på att kunna åka så fort vi slutat jobba båda två. Sen ska vi visa Oscar vilket fint land han har fötts i genom att bila till Norrland där vi samtidigt ska vara på ett bröllop och sedan en liten släktträff i Granö. Kanske Dalarna på hemvägen. Sedan tillbaka till västkusten några veckor till. Vips så är sommarlovet slut men det vill jag inte tänka på nu. Snart har det ju börjat!!!!!

Kram Miss Badkruka