Första advent

Äntligen! Jag behöver ljus. Och jag älskar jul. Jag har faktiskt tjuvstartat idag. Jag får passa på nu när M är på afterwork ikväll. Jag har försökt förhandla med honom om att klä julgranen typ till 2:a advent, för varför ska man inte kunna få njuta av stämningen lite längre, men M har som tradition att klä på granen dagen före julaftonen och han är ganska bestämd på den punkten trots han inte diggar jul. Men han har gått med på att sätta in julgranen på fjärde adventen, så nog ska jag vara nöjd. Och jag tror att M börjar bli lite smått förtjust i jul, särskilt i och med vi har Oscar i vårt liv.

Oscar har hjälpt mig med ljusstakar och jultomtar i vårt hus. Och han har fått en stor julstjärna i sitt rum som han är väldigt stolt över. TITTA STJÄRNA sade han flera gånger ikväll, och när jag skulle släcka den för natten så grinade han. NEJ. Okej, han fick somna vackert i stjärnans sken.

Oscar har haft vad jag förmodar en trotsig period. Protesterade mot precis ALLT. Jag skojar inte. Fel tröja, fel stövlar, ville inte ha blöjor. KAN SJÄLV. SJÄLV. SJÄLV. Jag körde med alternativfråga flera gånger väldigt pedagogiskt, för att få honom att känna att han visst fick bestämma lite själv, men det har slutat med att jag var tvungen att vara riktigt bestämd, klätt på honom under vild protest och bar honom till vagnen och körde med bestämda steg till dagiset. Punkt slut. När jag lämnade honom var jag nästan svettig, och i hjärtat var det tungt, men fröknarna säger att han alltid är så trevlig och social. Menar ni den där ljushåriga grabben?

Och vet ni vad vi gjorde igår? Jag och M fick barnvakt igår kväll och då passade vi på att gå på bio, något vi inte gjort sedan Oscar kom. Det blev Bond, och tyvärr nickade jag till flera gånger, inte för filmens skull, utan jag måste nog skylla på massor jobb och lite sömnbrist. Jag önskade jag kunde vara ett trevligare sällskap till M, men next time, jag lovar. Bond.. Ja, jag tycker han mördar folk hela tiden. För mig är Bond mannen med ett stort hjärta som ska krossa den riktiga fula boven, men dödar inte i onödan liksom. Och det ska vara Sean Connery eller Roger Moore. Håller jag på att bli tant, nej förlåt, vuxen?
 
I mitt tonårshjärta så föll jag för repliken: Bond...... James Bond, när någon brud flörtigt frågade Bond vad han hette.  

Royal.... Oscar Royal.

Det låter inte helt fel det heller, men just nu är han min.


Kram Miss Bond


20 november

Härligt väder! Cyklade till jobbet och det var en lastbilchaufför som blev arg på mig. Varför vet jag inte, men det gjorde inget för solen skiner från en klarblå himmel! Man får vara glad för det lilla, inte sant?

Kram Miss sol

Go, go!!!

Vi vaknade en söndag morgon förra veckan och såg i tidningen att det fanns snö i Ånnaboda. Väldigt skeptiska beslöt vi oss att ändå åka dit och inspektera med våra egna ögon. Jo, mycket riktigt fanns det tillräckligt med snö för att det ska vara åkbart med pulka. Oscar njöt verkligen och skrek MER, MER, MER.

Wooow!

Vilket åk!


-MER!Det blev en härlig tidig(!) vinterdag att minnas! Bara lite synd att värdhuset har så dåligt fika att erbjuda. Vi har tappert gett dem flera chanser men utan att någon gång gå därifrån nöjda. Jag hoppas Afternoon Tea som de ordnar varje söndagar ska ändra min uppfattning om stället.

Kram Miss Pulka

26 oktober 2008

Då var det dags för Oscar att fylla två år. Givetvis såg vi till att han först blev uppvaktad i sängen, fast han lyckades att vakna innan oss väldigt, väldigt tidigt och självklart var det denna natt man skulle ändra till vintertiden. Därför blev det till känslan r e d a n klockan fem! Jag skyndade mig att bre några mackor och tända ljus. Sen fick Marcus släcka lampan till sovrummet och uppvaktningen kunde börja. I hälarna hade jag hela fadderfamiljen med och vi myste i sängen en bra stund. 
Vår älskade 2 åringOscar med självvald fika!

Vi åkte till Naturens hus och fikade. Marcus sade att Oscar fick välja precis vad han ville ha. Gourmand som han var trots sin unga ålder valde han en stor skagenmacka, pärondricka och en tryffelpralin. Och visst hamnade allt ner i matsäcken väldigt glupskt. Vi såg till att han fick lite sömn innan kalaset kunde börja. Mormor hade gjort en sttooooor smaskig tårta och vi fick mycket trevligt besök från Stockholm, Ribbelövs, och till skaran anslöts också familjen Nygårds.

Oscar med mormors urgoda tårta


Oscar med lite blåsassistans

Det var en underbar helg, ett underbart kalas och Oscar sov underbart gott väldigt nöjd med sin 2 åriga dag. Senare på kvällen reflekterade jag och Marcus om vad som hände för två år sedan. Det var definitivt kärlek vid första ögonkastet när Oscar kom. Kärlek. Villkorlös kärlek. Vilken gåva!


Vår stora kärlek!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Foto: Elisabeth
Kram mamma

Wild Life

En dag i mitten av oktober såg Marcus att vi fick besök i vår trädgård. Nästan i allafall. Av en fyrbenta sak i röd päls. En räv. Som lugnt och stilla sov strax utanför vår tomtgräns. Oscar tecknade "TITTA RÄV" en hundra gånger denna dag. Plötsligt  var räven borta och Oscar frågade var räven var. Borta svarade jag. Han ville gå ut och leta efter räven men jag trodde inte det var någon bra ide.


Oscar: EN RÄV!!!!


Inte en utmärkt bild, men man ser ändå att det är en räv som sover..
Kram Miss Räv                                                                                                                                                                                  

Jodå jag lever...

Jag tycker faktiskt synd om er som tappert kollar då och då och se om det kommit något nytt inlägg. Jag har valt att inte blogga ett tag då det varit extra mycket att göra. Ja jag vet, det handlar alltid om prioriteringar och jag är imponerad av folk som ändå hittar tid att blogga. Det handlar självklart om vilka val man gör varje dag. Jag har dock en hel del på hjärtat, så det blir nog några inlägg ikväll mycket för att jag hellre vill dela på diverse händelser till ett eget inlägg liksom.

Min efterlängtade matta är inköpt. Pappelina. Det blev den röda med prickar på. Känns helt rätt i den hall man kliver in till vårt hus.

Vi ses!

Kram Miss Pappelina